Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι απαγωγείς της κόρης του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων.‏

 


Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι απαγωγείς της κόρης του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων. Αντιμετώπιζαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και θεωρούσαν λύση την...απαγωγή.
Βενζίνη στο ΙΧ διαφυγής τους από τα... λύτρα της απαγωγής έβαλαν, λόγω έλλειψης χρημάτων, οι απαγωγείς της 22χρονης στα Γιάννινα! Οπως ισχυρίστηκαν αντιμετώπιζαν...μεγάλα οικονομικά προβλήματα κι επειδή θεωρούσαν ότι μία κλοπή ή μία ληστεία ήταν ιδιαίτερα... παρακινδυνευμένες ενέργειες, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αρπαγή της κόρης του πρώην δημάρχου της πόλης πιστεύοντας ότι είχε μεγάλη περιουσία. Ζήτησαν ως λύτρα τέσσερα εκατομμύρια ευρω - «ακατέβατα» - όμως πείσθηκαν σχεδόν αμέσως να την αφήσουν ελεύθερη αντί 43.650 ευρώ κάνοντας διαπραγματεύσεις στο τέλος για 30 και 40 ευρώ που θα προστίθενταν στα χρήματα!
Αυτά είναι ορισμένα από τα νέα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της απαγωγής - την προηγούμενη Τετάρτη - της 22χρονης σπουδάστριας Σοφίας Γκόντα με δράστες ένα μάγειρα, έναν οδηγό-ντελιβερι κεντρικής πιτσαρίας της πόλης κι έναν περιστασιακά εργαζόμενο Αλβανό. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι αλλά και προβληματισμένοι από τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων οι οποίοι ουδέποτε είχαν απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές.
Οι τρεις δράστες - όλοι παντρεμένοι με δύο παιδιά ο καθένας - ομολόγησαν ότι λόγω οικονομικών αναγκών οργάνωσαν με συνοπτικές διαδικασίες και χαρακτηριστική ευκολία την απαγωγή της 22χρονης. Με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να φοβούνται ότι θα υπάρξει έξαρση τέτοιων κρουσμάτων από ομάδες «ερασιτεχνών απαγωγέων» που η οικονομική κρίση θα τους οδηγεί σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες.
Οπως λοιπόν ανέφεραν στους αστυνομικούς οι τρεις απαγωγείς, «δεν είχαμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Είχαμε δάνεια και σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες. Αρχικά σκεφθήκαμε να κάνουμε μια μεγάλη κλοπή ή ληστεία. Καταλαβαίναμε όμως ότι αυτό είχε μεγάλο ρίσκο και δεν μας... πήγαινε! Δεν είχαμε και τέτοιου είδους επιχειρησιακές δυνατότητες. Αποφασίσαμε προ διμήνου να κάνουμε μία απαγωγή κι αμέσως σκεφτήκαμε την κόρη του πρώην δημάρχου. Από το Ιντερνετ κι από την τηλεόραση μάθαμε πώς να αποφεύγουμε λάθη, κυρίως με την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων. Παρακολουθούσαμε ακόμη τη σελίδα της κοπέλας στο Facebook. Αποφασίσαμε να την παρασύρουμε στην παγίδα - στην Καστοριά όπου σπούδαζε - λέγοντας ότι τάχα κέρδισε ένα κινητό τηλέφωνο...».
Σύμφωνα με “Το Βήμα”, μία εβδομάδα νωρίτερα οι απαγωγείς είχαν πάλι τηλεφωνήσει στην 22χρονη για να της αναγγείλουν ότι κέρδισε το κινητό τηλέφωνο. όμως τότε εκείνη δεν είχε πεισθεί και τους απέφυγε. Σύμφωνα με νεώτερες μαρτυρίες πήγε στη συνάντηση - την περασμένη Τετάρτη - από περιέργεια γιατί πλέον πίστευε ότι η ιστορία του κινητού είναι... φάρσα από κάποιον γνωστό της και ήθελε να μάθει ποιος και γιατί το έκανε.
Οι τρεις δράστες είχαν αποφασίσει να ζητήσουν τέσσερα εκατομμύρια ευρω - «για να κάνουμε την γερή μπάζα και να μην έχουμε ανάγκη κανέναν», όπως έλεγαν! Ομως άρχισαν να περιορίζουν τις απαιτήσεις τους όταν η 22χρονη τούς έδειξε τραπεζικό βιβλιάριο της οικογένειας που είχε συμπτωματικά μαζί της και το οποίο περιείχε μικρά ποσά. Στη συνέχεια υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τον πατέρα της, γνωστό δικηγόρο των Ιωαννίνων ο οποίος ανέφερε στους απαγωγείς ότι το πόσο που μπόρεσε να συγκεντρώσει απ' όλες τις καταθέσεις και άλλες πηγές ήταν αυτά τα 43.650 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε ποσό όχι στρογγυλοποιημένο - ύστερα κι από συμβουλές των ειδικών διαπραγματευτών της ΕΛΑΣ - προκειμένου να φανεί πειστικό το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν άλλα λεφτά...».
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: