Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ π. ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικο, επιστολή όπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

Κύριε Πρόεδρε,

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. έχει επανειλημμένως θέσει το ζήτημα των εκκρεμουσών δικογραφιών που έχουν αποσταλεί από την Εισαγγελία στη Βουλή για έλεγχο τυχόν ποινικών ευθυνών πρώην Υπουργών. Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον Κανονισμό της Βουλής, η σύσταση ειδικών κοινοβουλευτικών επιτροπών για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, προϋποθέτει αίτημα τουλάχιστον 30 βουλευτών - η Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ. διαθέτει μόνο 16 - εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι, λίγες ημέρες προτού εκπνεύσει η τρέχουσα Σύνοδος και πιθανά αδικήματα παραγραφούν, καμία άλλη Κ.Ο. δεν έχει δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για να συνυπογράψει σχετικά αιτήματα διερεύνησης που οι 16 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. θα ήσαν πρόθυμοι να καταθέσουν για συγκεκριμένες σοβαρές υποθέσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Ν.Ε ΛΑ.Ο.Σ    ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: