Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-2-2013
Εισιτήριο: 3 €, για 2 αδέλφια : 4 €, για 3 αδέρφια : 6 €

«Ένα σεντούκι γεμάτο παραμύθια»

Μια παράσταση που διαδραματίζεται μέσα στα σχολεία για παιδιά προσχολικής ηλικίας και του δημοτικού σχολείου. Η παράσταση περιέχει ελληνικά παραμύθια από την λαϊκή μας παράδοση αλλά και παραμύθια που βασίζονται στην σημερινή πραγματικότητα, όλα εκπαιδευτικού χαρακτήρα και με την άμεση συμμετοχή των παιδιών.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τον κόσμο των παραμυθιών μπορεί να πηγάσει μια ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά να ανοίξει την φαντασία τους, να τα γεμίσει συναισθήματα και χαρά, πολύτιμα για την ψυχική τους υγεία. Φυσικά, πίσω απ’ όλα αυτά είναι η γοητεία της αφήγησης που μένει αδιάπτωτη χιλιάδες χρόνια τώρα, επειδή συνδέεται άρρηκτα με πάγιες δομές της ανθρώπινης σκέψης και αισθητικής.

Συχνά το παιδί δεν ικανοποιείται απόλυτα διαβάζοντας ή βλέποντας, θέλει να του αφηγηθούν το ίδιο επεισόδιο, ιδίως μάλιστα αν ο αφηγητής είναι καλός χειριστής του λόγου και των ανεξάντλητων εκφραστικών μέσων της ανθρώπινης φωνής. Η επιλογή των παραμυθιών έγινε με την συμβολή παιδοψυχολόγου. Η θεατρική ομάδα «Αερόστατο» αποτελείται από δύο επαγγελματίες ηθοποιούς και έναν μουσικό.

Η παράσταση είναι ευέλικτη ώστε να μπορεί να παρουσιάζεται εύκολα σε οποιονδήποτε χώρο μέσα στο σχολείο και δεν απαιτείται η μετακίνηση των παιδιών.

Συντελεστές: Βάλια Μωραϊτοπούλου, Καίτη Σαμαρά. Μουσική, έγραψε και παίζει επί σκηνής, ο Νίκος Γεωργάκης.

kostarazi news

Δεν υπάρχουν σχόλια: