Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δημοτικό Σχολείο Κωσταραζίου

 
DSC00580
ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα επισκεφθούμε το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Σας παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή του ΔΗΠΕΘΕ για καλύτερη ενημέρωσή σας.


΄΄Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ΄΄ σε διασκευή Νίκου Κέφαλου
asterix
ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
Σε όλους είναι γνωστό το ανυπόταχτο γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στον Καίσαρα. Χάρις στο μαγικό ζωμό του ιερέα – δρυίδη Πανοραμίξ η δύναμη των κατοίκων του χωριού  πολλαπλασιάζεται τόσο, που κανείς δεν μπορεί να τους νικήσει, ούτε και οι ανίκητες λεγεώνες του Καίσαρα.  Ο Αστερίξ και ο αχώριστος φίλος του Οβελίξ εμφανίζονται στη θεατρική σκηνή για πρώτη φορά. Ο Καίσαρας υιοθετεί την πρόταση ενός «γιάπι», που τον προτρέπει να καταλάβει το χωριό με οικονομικά μέσα. Πράγματι, κάτω από τις οδηγίες του, οι Ρωμαίοι αρχίζουν εμπορικές σχέσεις με το ανυπόταχτο χωριό. Προσδοκούν ότι μέσα από τις οικονομικές συναλλαγές και τη δημιουργία χρέους θα υποτάξουν επί τέλους τον Αστερίξ και τη παρέα τους. Και στην αρχή όλα βαίνουν καλώς, το τέλος όμως τους επιφυλάσσει εκπλήξεις….Η επιλογή του έργου έγινε, όχι μόνο για το γεγονός ότι το έργο είναι φημισμένο και αγαπητό, αλλά και γιατί οι πρωταγωνιστές με τη στάση τους, δημιουργούν θετικά πρότυπα στους μικρούς θεατές.
Μπορούν να το παρακολουθήσουν παιδιά κάθε ηλικίας. Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, αντλώντας παραστάσεις και νοήματα ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες.
Όπως πάντα, με τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, και το σεβασμό του ΔΗ.ΠΕΘΕ. Κοζάνης, στα παιδιά, στοιχεία που το έχουν καταξιώσει στην εκπαιδευτική κοινότητα
Έναρξη παραστάσεων τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013, στην ¨Αίθ. Τέχνης¨ Κοζάνης
Προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση όλα τα Σχολεία της περιοχής, θα δίνονται και διπλές παραστάσεις κατά την ίδια ημέρα.
Ευχόμαστε να έχετε μια καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και χωρίς προβλήματα

Με φιλικούς χαιρετισμούς  για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Κυριακή Καλογερίδου
kostar.kas.sch.gr

kostarazi news

Δεν υπάρχουν σχόλια: