Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η F138 είναι «σε ένα εντελώς διαφορετικό πλανήτη»

 

Ο Felipe Massa λέει ότι η F138 είναι «σε ένα εντελώς διαφορετικό πλανήτη» σε σχέση με την Ferrari του 2012, μετά την πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Jerez.

Η Ferrari είχε μια θλιβερή χειμερινή περίοδο το 2012 καθώς το νέο αυτοκίνητο δεν απέδιδε όπως αναμενόταν και ξεκίνησε τη σεζόν εκτός ρυθμού. Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει το νέο αυτοκίνητο με τις πρώτες εντυπώσεις του περασμένου έτους, ο Massa είπε ότι η βάση ήταν πολύ καλύτερη, αλλά προειδοποίησε πως υπήρχε ακόμη πολλή δουλειά να γίνει πριν από τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία.

«Αν το συγκρίνουμε με πέρυσι είναι σε ένα εντελώς διαφορετικό πλανήτη,» δήλωσε ο Massa. «Πέρυσι θυμάμαι ότι δυσκολευτήκαμε πολύ για να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο. Ήταν δύσκολο να κρατήσεις το αυτοκίνητο στην πίστα. Έτσι φέτος η βάση για το αυτοκίνητο είναι τελείως διαφορετική από πέρυσι. Το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο ισορροπημένο, ένιωσα μια καλή κατεύθυνση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, καθώς και από την άποψη της πρόσφυσης. Αυτή είναι μία πιστά που είναι πολύ σκληρή για τα πίσω ελαστικά και έτσι η φθορά είναι πολύ υψηλή.

«Θα έλεγα ότι η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι τεράστια, αλλά είναι μόνο μια αρχή. Είναι πάντα η αρχή ενός άλλου έτους. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε την κατεύθυνση του αυτοκινήτου από τώρα μέχρι τον πρώτο αγώνα γι “αυτό έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Ακόμη και αν η κατεύθυνση είναι διαφορετική από πέρυσι υπάρχουν πολλά να κάνουμε μέσα στο αυτοκίνητο, υπάρχουν πολλά να κάνουμε για να καταλάβουμε τη σωστή κατεύθυνση και να κάνουμε το αυτοκίνητο έτοιμο για τον πρώτο αγώνα.»

Αφού τελείωσε την ημέρα στην έκτη θέση – 1.6δ πιο αργά από το ρυθμό του Jenson Button της McLaren – ο Massa είπε ότι δεν ήταν απογοητευμένος από την κατάταξη, παρά την περιγραφή του χρόνου του Button ως «απίστευτο».

«Σίγουρα δεν είμαι απογοητευμένος. Δεν οδήγησα πολύ, είχαμε μερικά προβλήματα με το αυτοκίνητο από την άποψη της θερμοκρασίας στο εσωτερικό, έτσι ανοίγεις το αυτοκίνητο για να καταλάβεις. Το αυτοκίνητο στην αρχή ήταν ίσως λίγο θερμότερο από ό, τι περίμενα, είναι ένα νέο αυτοκίνητο, γι “αυτό πρέπει να κατανοήσουμε την κατεύθυνση του για να το φτιάξουμε – δεν νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο πράγμα για να το διορθώσουμε – αλλά δεν οδηγούσα πολύ. Δεν είμαι απογοητευμένος.

Το [1λ] 18.8δ είναι ένας απίστευτος χρόνος, σίγουρα, αλλά το 19.7δ [ο χρόνος του Mark Webber] δεν νομίζω ότι είναι. Είναι η πρώτη μέρα, το πώς τρέξαμε, πώς οδηγήσαμε και η κατεύθυνση που είχαμε για την πρώτη ημέρα… δεν είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε, πολύ να εργαστούμε, πολύ να εξελίξουμε το μονοθέσιο για τον πρώτο αγώνα – αυτό είναι σαφές – αλλά δεν είμαι απογοητευμένος.»

http://f1fan.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: