Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

Του Γιώργου Θεοχάρη
Οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες ''πανηγυρίζουν'' για τη μετατροπή βυζαντινών Ναών και μοναστηριών σε τζαμιά.
Κι η ελληνική πολιτεία κοφεύει, αδιαφορεί, παρακολουθεί μουδιασμένη το....

τουρκικό σίριαλ; Όπως και να το ερμηνεύσεις, σημασία έχει ότι δεν δείχνει να έχει την διάθεση να ασχοληθεί και πολύ!
Μάλιστα, μέσα μαζικής ενημέρωσης της γείτονος κάνουν λόγο για πρωτοποριακά βήματα...
Ότι απέμεινει από Ορθοδοξία και ελληνισμό στη γειτονική χώρα ισοπεδώνεται, χλευάζεται, εξευτελίζεται και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι εν Ελλάδι πολιτικοί αδιαφορούν ή γυρίζουν την πλάτη.Πραγματικά απορώ! Πως ένας Ελληνας δεν ενδιαφέρει για την ιστορία του και την θρησκεία του.
Οι δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαρτίου στη Τουρκία φαίνεται ότι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη χάραξη αυτής της ακραίας και επικίνδυνης πολιτικής ώστε να ικανοποιηθούν τα συντηρητικά στρώματα της τουρκικής κοινής γνώμης.
Ο ιστορικός Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη αρχικά μετατράπηκε σε μουσείο και τώρα σχεδιάζεται να γίνει τζαμί. Και θα γίνει από ότι φαίνεται.
Κάτι αντίστοιχο θα ακολουθήσει και με τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Στουδίου μετά από απόφαση που έλαβε υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας πριν εννιά μήνες.
Την ευχή του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εξέφρασε πρόσφατα και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς!
Η θρασύτητα και η προκλητικότητα των Τούρκων έπρεπε να έχουν ταρακουνήσει συνειδήσεις , να έχουν αντιμετωπιστεί με εύστοχη διπλωματία και ενεργοποίηση όλων εκείνων που υποτίθεται ότι προσπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.
Οι αντιδράσεις της Αθήνας, ήταν υποτονικές εώς ανύπαρκτες. Το πρώτο βήμα που θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος είναι το διάβημα στον ΟΗΕ με ταυτόχρονη ενεργοποίηση της Ευρώπης.Θα μου πείτε, τι θα έβγαινε; Ε, όχι, η ανδράνεια, πεθαίνει, η δυναμική αντίδραση και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλίων σίγουρα θα επιφέρουν κάποιο αποτέλεσμα.
Το ''Αγιορείτικο Βήμα'' κατά καιρούς έχει τονίσει με ρεπορτάζ την ύποπτη τακτιική των τούρκων αναφορικά με τις προθέσεις τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τα μοναστήρια και τους Ναούς που μετατράπηκαν σε μουσεία. Το επόμενο και δραματικότερο βήμα των βάρβαρων τούρκων γίνεται τώρα που θα τα κάνουν τζαμιά!
Η πρώτη κατηγορία που θα έπρεπε να προσαχθεί στους Τούρκους είναι η βεβήλωση μνημείου. Ιδιαίτερα για την Αγιά Σοφιά.
Τη ίδια ώρα στην Ελλάδα έχουμε τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Αλέξη Τσίπρα να κάνουν τηλεοπτικά σόου για τις εντυπώσεις...
Η Ορθοδοξία χάνει τα μνημεία της, χάνει την ιστορία της, χάνει τα ΄΄σπίτια ΄΄ της .
Ακούει κανείς;;;;
agioritikovima.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: