Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε μάθει να τρώμε ένα κρουασανάκι βουτύρου από
τον φούρνο για πρωινό αλλά ξέρετε πολύ καλά πως σαν το χειροποίητο, σπιτικό φαγητό, δεν
έχει. Η ακόλουθη συνταγή για κρουασάν είναι πανεύκολη, γρήγορη και θα σας βοηθήσει να
φτιάχνετε τα δικά σας κρουασανάκια ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Φανταστική συνταγή για κρουασάν, πανεύκολη, γρήγορη και θα σας βοηθήσει να φτιάχνετε τα δικά σας
κρουασανάκια ανά πάσα ώρα και στιγμή…
Υλικά
125γρ. γιαούρτι
125γρ. μαργαρίνη soft
8γρ. baking powder
250γρ. αλεύρι
αλάτιΓια τη γέμιση
Μερέντα ή μαρμελάδα (σφιχτή)
125γρ. μαργαρίνη soft
8γρ. baking powder
250γρ. αλεύρι
αλάτιΓια τη γέμιση
Μερέντα ή μαρμελάδα (σφιχτή)
Εκτέλεση
1. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός της γέμισης), προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε
μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
2. Την ανοίγετε σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζετε σε 8 τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα).
3. Σε κάθε κομμάτι βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση της αρεσκείας σας και διπλώνετε τα κομμάτια
σε σχήμα κρουασάν.
4. Τοποθετείτε τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου