½ κιλό αλεύρι ½ φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 κ.γλ. λάδι 1½ ποτήρι περίπου χλιαρό νερό
Ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, ούτε πολύ ζεστό ,γιατί θα καταστραφεί η μαγιά, ούτε πολύ κρύο, γιατί δεν θα φουσκώσει το ζυμάρι μας. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε, την ζάχαρη και 2 κουταλιές από το αλεύρι. Αφήνουμε 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε τ' αλεύρι, το αλάτι από πάνω και ζυμώνουμε καλά. Αν η ζύμη μας κολλάει πολύ βάζουμε λίγο αλεύρι. Πρέπει να είναι μία μαλακή ζύμη. Όχι σφιχτή. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μισή ώρα. Κόβουμε μπαλάκια ανοίγουμε με τον πλάστη σε πίτες και ψήνουμε σε πλάκα ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι ή και καθόλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου