Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Μοτσαρέλα – μπέικον και χοιρινές μπριζόλες… ο τέλειος συνδυασμός της γεύσης!!

shutterstock_128740196 (Large)


Απλά ονειρεμένο φαγητό!!!
Υλικά4 μικρές χοιρινές μπριζόλες
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. μπέικον
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
1 αυγό χτυπημένο
1 κούπα μοτσαρέλα

ΕκτέλεσηΓι’ αυτή τη συνταγή, θα χρειαστεί να αγοράσουμε από τον κρεοπώλη μας μικρές και πολύ λεπτές χοιρινές μπριζόλες, για να ψηθούν γρήγορα. Πλένουμε καλά τις μπριζόλες μας να φύγουν αίματα και τυχόν κόκαλα. Έπειτα, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί, όπου ρίχνουμε μπόλικο αλατοπίπερο. Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τις μπριζόλες να ψηθούν στο γκριλ για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε μεριά.
Παράλληλα, κόβουμε το μπέικον σε πολύ λεπτές λωρίδες και το τσιγαρίζουμε για λίγο σε ένα τηγανάκι. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τη μοτσαρέλα. Θερμαίνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν λιώσει η μοτσαρέλα και γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό. Μόλις έχουν ψηθεί και οι μπριζόλες μας, τις βάζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα της μοτσαρέλας και από πάνω γαρνίρουμε με το τσιγαρισμένο μπέικον. Οι μπριζόλες με μοτσαρέλα και μπέικον είναι έτοιμες για να τις σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: