Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Κότσι στη γάστρα!


Γράφτηκε από την   

Κότσι στη γάστρα!
ΥΛΙΚΑ

3 κότσια

Μισό φλιτζάνι λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

Δενδρολίβανο ή θυμάρι ή ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

3 κουταλιές μουστάρδα

1 ποτήρι άσπρο κρασί

Διαδικασία

• Αρχικά, ετοιμάζουμε τη μείγμα για το μαρινάρισμα.

• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο ή το θυμάρι, ή τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί.

• Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα κότσια και τη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με το παραπάνω μείγμα.

• Καλό είναι, το μαρινάρισμα να γίνει από το προηγούμενο βράδυ

• Τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κότσια στη γάστρα και προσθέτουμε το κρασί

• Ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, στους 180 βαθμούς

• Προς το τέλος του ψησίματος, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας για να ροδοκοκκινήσει το κρέας

• Συνοδεύουμε με πατάτες ή ρύζι
kotsi2 new


Δεν υπάρχουν σχόλια: