Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το είδαμε κι αυτό… Ανακάλεσαν άδειες των αστυνομικών από φόβο για …γιαουρτώματα!

 

Σε κόκκινο συναγερμό η Αστυνομία το τριήμερο της 25ης Μαρτίου καθώς φοβούνται επιθέσεις και γιαουρτώματα σε πολιτικούς που θα παραβρεθούν σε διάφορες εκδηλώσεις!
Τα κρούσματα που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα το «θερμό» επεισόδιο της Κερατέας με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο, έχουν θορυβήσει τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν στήσει επιχειρησιακό πλάνο σε περιοχές που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν ή εκδηλώσεις που ενδέχεται να παραστούν πολιτικοί έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.    
Για τον λόγο αυτό έχουν ανακληθεί πολλές άδειες αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ή Αστυνομικά Τμήματα περιοχών που θα γίνουν παρελάσεις ή άλλες εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου…
«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως τελικά ελάχιστοι πολιτικοί θα παραβρεθούν σε εκδηλώσεις. Ωστόσο η Αστυνομία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα», λέει στο protothema.gr πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει: «Εχουν δοθεί σαφείς εντολές σε συγκεκριμένα Τμήματα να οργανώσουν επιχειρησιακά πλάνα. Δεν πρέπει να υπάρξουν σκηνές ανάλογες της Κερατέας όπου διμοιρίες των ΜΑΤ φύλαγαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε ταβέρνα που είχε πάει να φάει σουβλάκια».
Όταν δημιουργήθηκε η ένταση στην Κερατέα με τον κ. Πάγκαλο, τα χειρότερα απεφεύχθησαν καθώς σε μικρή απόσταση από το σημείο και λόγω της έντασης υπήρχαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, μια εκ των οποίων έσπευσε αμέσως και προστάτευσε τον κ. Πάγκαλο. Σε διαφορετική περίπτωση οι σκηνές θα ήταν πιο άγριες…
Αυτό ήταν η αφορμή για την Αστυνομία για να στηθεί ένα ολόκληρο επιχειρησιακό πλάνο εν όψει των εκδηλώσεων που θα γίνουν για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Όπως λένε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν επεισόδια ανάλογα με αυτό που σημειώθηκε στην Κερατέα. Πολύ περισσότερο πιο άγρια σκηνικά, σαν αυτό με τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κωστή Χατζηδάκη έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: