Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Από τι " κινδύνευσε" η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ,στη Λιβύη.

 

Μεγάλη φασαρία έγινε για τον καβγά Βενιζέλου-Καμμένου,στη Βουλή σχετικά με το αν η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ κινδύνευσε από το παράκτιο πυροβολικό του Καντάφι ,όπως κατήγγειλε εντός της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο ΥΕΘΑ απέρριψε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που ανέφερε ο κ.Καμμένος,χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις. Ο κ.Καμμένος θεώρησε και "φάουλ" του ΥΕΘΑ το βίντεο που μοιράστηκε σε τηλεοπτικά κανάλια με την έντονη διαφωνία τους.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι ο τσακωμός των δύο πολιτικών εντός Βουλής. Το θέμα είναι αν όντως κινδύνευσαν όσοι υπηρετούν στη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ. Επειδή όλοι τους έχουν πίσω οικογένειες που ανησυχούν θα σας πούμε ότι η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι. Γι΄ αυτό και δεν αναφερθήκαμε καν στο θέμα.Μέχρι να βγάλουμε άκρη με το τι έχει γίνει.
Τι έχει συμβεί; Το μοναδικό περιστατικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολύ φαντασία -αλλά με πάρα,πάρα πολύ- είναι αυτό που έγινε την πρώτη ημέρα που η φρεγάτα μας ανέλαβε υπηρεσία ανοιχτά της Λιβύης. Δύο γαλλικά αεροσκάφη Rafale,επέστρεφαν από αποστολή στη Λιβύη στο αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.Ένα από τα δύο είτε δεν είχε ανοιχτό το IFF του (το σύστημα που εκπέμπει το κωδικό που δείχνει αν είναι φίλιο ή όχι) και για λίγα λεπτά χαρακτηρίστηκε "άγνωστης ταυτότητας".
Δεν επικράτησε κανένας πανικός,ούτε καν ανησυχία,αφού το "άγνωστο ίχνος" πετούσε σε σχηματισμό με το Rafale που είχε ένδειξη φίλιου αεροσκάφους στα ραντάρ της φρεγάτας μας. Ο έμπειρος κυβερνήτης της φρεγάτας Α.Βέττος ακολούθησε τη τυπική διαδικασία ετοιμότητας, περισσότερο ως γυμνάσιο παρά ως πραγματική αντιμετώπιση "απειλής". Πολύ σύντομα η επικοινωνία με το Charle De Gaulle, "χάλασε" την άσκηση ,αφού η φρεγάτα ενημερώθηκε ότι το "άγωνστο ίχνος", ήταν επίσης Rafale που πετούσε για το αεροπλανοφόρο.
Αυτή η διαδικασία μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στον κ.Καμμένο ως "πυραυλική απειλή".
Ο κ.Καμμένος εμπιστεύτηκε τη πηγή του όχι τυχαία. Ο "εξάδελφος" που επικαλείται αποτελεί πηγή ολόκληρου του κόμματός του,άρα το πρόβλημα δεν το έχει ο ίδιος αλλά μάλλον ο πρόεδρός του Α.Σαμαράς, ο οποίος θα πρέπει να "τραβήξει αυτιά".
Τώρα φανταστείτε να είχε παρασυρθεί κάποιος δημοσιογράφος τι θα είχε γίνει. Για να τα λέμε κι αυτά….
ΥΓ . Ο κ.Καμμένος υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή του τα σχετικά σήματα που αποδεικνύουν το δικό του σενάριο. Πολύ ευχαρίστως να τα δημοσιοποιήσουμε και να αποδεχτούμε ότι η δική μας πηγή έχει το πρόβλημα κι όχι η δική του.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: