Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κατάλληλος να δικασθεί ο Μλάντιτς

 

Κατάλληλος να προσαχθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα...

Κατάλληλος να δικασθεί ο Μλάντιτς

στην πρώην Γιουγκοσλαβία κρίθηκε ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων, Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στη βόρεια Σερβία, αποφάνθηκε σήμερα το δικαστήριο του Βελιγραδίου.

Ο Μλάντιτς έχει δικαίωμα έως τη Δευτέρα για να ασκήσει έφεση. «Διαπιστώθηκε πως ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς είναι σωματικώς ικανός να παρακολουθήσει μία δικαστική διαδικασία, ο ίδιος αρνήθηκε να παραλάβει την πράξη του κατηγορητηρίου του ΔΠΔ και εν συνεχεία αποφασίσαμε πως πληρούνται οι προϋποθέσεις για την μεταφορά του», τόνισε στους δημοσιογράφους η δικαστής Μάγια Κοβάσεβιτς.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Μλάντιτς Μίλος Σάλισιτς είχε ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου στον Τύπο.

Ο Σάλισιτς από την πλευρά του δήλωσε πως τη Δευτέρα θα ασκήσει έφεση, καθώς αμφισβητεί τα συμπεράσματα της έκθεσης που συνέταξε η επιτροπή. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Μλάντιτς απέφυγε να πει το οτιδήποτε για να αντικρούσει τις κατηγορίες που του προσάπτονται από το ΔΠΔ.

Παράλληλα το ΔΠΔ της Χάγης, στο οποίο πρόκειται να προσαχθεί ο Μλάντιτς, έχει τις δυνατότητες να αναλάβει ψυχολογικά ασταθείς ασθενείς, τόνισε σήμερα η εκπρόσωπός του Νέρμα Γέλασιτς.

«Είμαστε σε θέση να αναλάβουμε ασθενείς», τόνισε η ίδια εκπρόσωπος, τονίζοντας πως η πλειονότητα των κατηγορουμένων στο δικαστικό αυτό σώμα έχουν μεταφερθεί στη Χάγη με «προϋπάρχουσες παθολογίες»

«Έχουμε δικό μας ιατρικό κέντρο, ενώ επίσης έχουμε πρόσβαση και στο ολλανδικό σύστημα υγείας», πρόσθεσε.

«Αναμένουμε τις επίσημες αξιολογήσεις από τις σερβικές αρχές, οι οποίες θα λάβουν την απόφαση για την μεταφορά του στο δικαστήριο», τόνισε η ίδια.

επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: