Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κωμικοτραγικές καταστάσεις με Σκοπιανούς της Αυστραλίας

 

Ακόμα γελάνε στην Αυστραλία με την υποκρισία των Σκοπιανών και με όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα σε δικαστήριο. Το συμβάν συνέβει κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που
εξέταζε μήνυση του Australian Macedonian Advisory Council (AMAC) για ρατσιστικά σχόλια από Σκοπιανό περιοδικό της Διασποράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της ΑΜΑC, στο ειδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ο εκδότης του Σκοπιανού περιοδικού “Australian Macedonian Weekly“ (AMW), Λιούμπκο Στανκόβσκι. Ο εκδότης είναι κατηγορούμενος ό,τι το άρθρο που αναδημοσίευσε το 2009 το περιοδικό του με τίτλο “Who in this Celestial World Gave the Greeks the Right to Take Away the Macedonian Language?”, περιείχε ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο υπήρχαν απαξιωτικές αναφορές στους Έλληνες ως “έθνος κλεφτών“, “φρικιά της φύσης” , “ανισσόροπα τέρατα“, καθώς και αναφορά στην Ελληνική γλώσσα ως “αποκρουστική“. Το άρθρο ήταν γραμμένο από τον γνωστό Σκοπιανό προπαγανδιστή Γιόσεφ Γκαντέτο.
Το πολύ γέλιο έπεσε κατά την διάρκεια της εξέτασης του εκδότη του περιοδικού, Λιούπκο Στανκόβσκι. Όταν ο δικηγόρος της AMAC, κος Χάρλεϊ, τον ρώτησε σε περίπτωση που οι απαξιωτικοί αυτοί χαρακτηρισμοί είχαν για στόχο Σκοπιανούς, αν θα τα θεωρούσε ρατσιστικά σχόλια και σχόλια που υποκινούν μίσος , ο Σκοπιανός εκδότης εντελώς υποκριτικά απάντησε, “Ναι”!
Αργότερα ο δικηγόρος του προσπάθησε να μπαλώσει την γκάφα, ισχυριζόμενος πως οι αλλοπρόσαλες απαντήσεις του πελάτη του ήταν λόγω “γλωσσικών προβλημάτων¨. Φυσικά δεν έπεισε κανέναν, καθότι ο πελάτης του είχε την επιμέλεια στο περιοδικό του όλων των άρθρων στα Αγγλικά.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένενται να βγει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

anti ntp

Δεν υπάρχουν σχόλια: