Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η Lotus Evora S των 350PS

 

 

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε η EVORA έχει συλλέξει διθυραμβικές κριτικές και καταγράφει εντυπωσιακές πωλήσεις στα 2 χρόνια παρουσίας της στην αγορά.
Στη Lotus θεώρησαν ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να παρουσιάσουν μια βελτιωμένη έκδοση της με κωδικό S.
Η EVORA S διαθέτει έναν V6 κινητήρα 3.5lt με απόδοση 350PS προερχόμενο από την Toyota.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus, Ντάνι Μπεχάρ μιλώντας σχετικά για το συγκεκριμένο μοντέλο σημείωσε: «Δεν ξέρει τι χάνεις μέχρι να την οδηγήσεις. Πρόκειται για το επόμενο επίπεδο εμπειρίας με την Evora. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο μεταφέρει καλύτερα τις πληροφορίες στον οδηγό, επικοινωνεί μαζί του, τολμώ να πω ενώ η ανάρτηση έχει ξαναρυθμιστεί ώστε να ανταπαξέλθει πλήρως στις απαιτήσεις που δημιουργεί η περίσσεια ισχύος.
Ο έλεγχος και η αλλαγή κατεύθυνσης είναι ενστικτώδης μιλάμε για μια καθαρόαιμη εμπειρία. Παραμένουμε περήφανοι για την Evora αλλά καμαρώνουμε ακόμη περισσότερο για την EVORA S. Κατ’ εμέ αυτό που προσφέρει δίκαια αποκαλείται εμπειρία Lotus. Επιπρόσθετα κάποιες από τις καινοτομίες της EVORA S θα περάσουν και στην παλιά EVORA».
To sport πακέτο που περιλαμβάνει το νέο μοντέλο διαθέτει ένα κουμπί διαμέσου του οποίου ο οδηγός μπορεί να ελέγχει την απόκριση του γκαζιού. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ρύθμισης στις βαλβίδες εξαγωγής. Το σπορ αυτό κουμπί μεταβάλλει επίσης το όριο περιστροφής του κινητήρα αλλά  και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ελέγχου του αυτοκινήτου μέσω της ανάρτησης, προσφέροντας κάτι τελείως διαφορετικό.
Είναι χαρακτηριστική η αλλαγή ακουστικής της εξάτμισης που συνοδεύει το αντίστοιχο πάτημα του κουμπιού, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Lotus το αυτοκίνητο ακούγεται όσο «δραματικά» ταιριάζει στην περίσταση.
Σύμφωνα με την εταιρεία η Lotus Evora S συνεχίζει να προσφέρει την κυρίαρχη ιδέα Lotus δηλαδή «ελαφρύτερο άρα ταχύτερο» αλλά πέραν αυτού αποτελεί μια χρυσή τομή ανάμεσα σε κορυφαία  απόδοση στυλ και άνεση. Η ικανότητα δεν έχει αυξηθεί εις βάρος της λειτουργικότητας στο συγκεκριμένο μοντέλο. Βέβαια μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά αρκεί για να καταδείξει ότι η EVORA S δεν είναι ελαφρύ αυτοκίνητο με το βάρος της να αγγίζει τον ενάμισι τόνο.
Η Lotus EVORA S διατίθεται ήδη στην αγορά με τιμή ελάχιστα αυξημένη σε σχέση με την απλή Lotus.
Τεχνικά χαρακτηριστικά Lotus EVORA S
Κινητήρας: Τοποθετημένος στο κέντρο, στο διαμήκη άξονα, 3.5lt DOHC VVTI
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Σασί: Κυψελοειδής δομή αλουμινίου
Σύστημα διεύθυνσης: Υδραυλικά ελεγχόμενο
Ανάρτηση: Διπλά ψαλίδια αλουμινίου

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: