Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αλόνσο: Νίκη στη Μόντσα

 

O Φερνάντο Αλόνσο χτες στη συνέντευξη Τύπου 

O Φερνάντο Αλόνσο χτες στη συνέντευξη Τύπου

Το πάρκο της Μόντσα μας υποδέχτηκε με ζέστη και συννεφιά. Παρότι η πρώτη μέρα του GP είναι χωρίς αγωνιστική δράση οι τιφόζι έχουν κατακλύσει την πίστα και τον περιβάλλοντα χώρο αδημονώντας για ένα αυτόγραφο ή ένα βλέμμα του περσινού νικητή Φερνάντο Αλόνσο.

Στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου χτες εκτός από τους δυο πιλότους της Ferrari συμμετείχαν οι δυο Ιταλοί που αγωνίζονται στη F1 (Γιάρνο Τρούλι –Lotus, Βιταντόνιο Λιούτσι – HRT) και οι Γουέμπερ, Κομπαγιάσι. Ο Αλόνσο ήταν λίγο κακόκεφος και μουτρωμένος, όταν όμως η συζήτηση έφτασε στην προσπάθεια που θα καταβάλλουν για τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα το μάτι του Ισπανού άστραψε: «Σε κάθε αγώνα δίνουμε το 100% του εαυτού μας για τη νίκη. Αλλά εδώ πρέπει να βρούμε κάτι παραπάνω. Το οφείλουμε στους τιφόζι, στους φίλους μας, στους εργαζόμενους στην ομάδα που βρίσκονται στην κερκίδα μαζί με τις οικογένειές τους, εδώ μέσα η Ferrari έχει ένα ειδικό βάρος που οφείλουμε να υπερασπιστούμε. Όταν κέρδισα εδώ με τη McLaren ήταν μια ακόμη νίκη σε μια πίστα, αλλά πέρυσι που κέρδισα με τη Ferrari όλα ήταν διαφορετικά, τα συναισθήματα που ένιωσα από τους πανηγυρισμούς και τις επευφημίες των τιφόζι δύσκολα μπορεί να περιγραφούν. Σίγουρα θα ήθελα να επαναληφθεί».

Διαφορετική άποψη είχε βέβαια ο Μαρκ Γουέμπερ που καθόταν δεξιά του Αλόνσο: «Στο Σπα φάνηκε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμη και σε σημεία όπως το 2ο και το 3ο κομμάτι της πίστας που παλιότερα υστερούσαμε. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους για τον αγώνα εδώ» σημείωσε ο Αυστραλός που οδηγεί το μονοθέσιο που απολαμβάνει απόλυτης κυριαρχίας στη μάχη με το χρονόμετρο.

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι δραστηριότητες στα πάντοκ χτες τις παρακολουθήσαμε όλες δια ζώσης και οι φωτογραφίες που ακολουθούν σας δίνουν τη δυνατότητα να πάρετε μια γεύση:

Στη Ferrari εκφράζουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην προσπάθεια διάσωσης του Ασιατικού ελέφαντα. Οι Αλόνσο και Μάσα υπέγραψαν σ’ αυτό το ομοίωμα που φέρει τα χρώματα της ομάδας και είναι στις διαστάσεις ενός μικρού ελέφαντα.


Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο άδραξε την ευκαιρία που έδωσε η Pirelli
σε κάποιους οδηγούς και σχημάτισε χρησιμοποιώντας ένα ενδιάμεσο και ένα βρόχινο ελαστικό το όνομά του σε καμβά. Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση του καλλιτέχνη Μαρκ Ντίκενς.


Η τρέλα των Ιταλών για το Σουμάχερ δεν παρήλθε επειδή αυτός άλλαξε χρώματα.
Δείτε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι άνθρωποι ασφαλείας να συγκρατήσουν τα κιγκλιδώματα με όσους φιλοδοξούν να αποκτήσουν ένα αυτόγραφο του Γερμανού πολυπρωταθλητή.


Ο Τόνιο Λιούτσι γιορτάζει τα 75GP με ένα κράνος ιδιαίτερης σχεδίασης
από τον Τζιανλούκα Κρόσι. Ο Ιταλός σχεδιαστής του χάους συνδύασε το Γαλιλαίο, τον Μικελάντζελο, τον Καίσαρα και τον ντα Βίντσι.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: