Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Νέο πλήγμα για το Άργος Ορεστικό που χάνει την έδρα του κέντρου αποκατάστασης & αποθεραπείας

dhmarxeio-argoys-orestikou

Mετά τις περιπέτειες με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων και το κλείσιμο των υπηρεσιών του ΙΚΑ και της Εφορίας, άλλο ένα μεγάλο πλήγμα έρχεται  για το Άργος Ορεστικό, με την συγχώνευση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας με το νοσοκομείο Καστοριάς. Ένα έργο για το οποίο αγωνίσθηκε και επένδυσε τόσα η τοπική κοινωνία και οι φορείς της περιοχής.
Μια σημαντική δωρέα του αείμνηστου Ζάχου, που οραματίσθηκε και επένδυσε για την Κοινωνία του Άργους Ορεστικού, ακυρώνεται μέσα από ένα έντονο παρασκήνιο και πιέσεις, με στόχο να οδηγηθεί σε κλείσιμο το Κέντρο και να απορροφηθεί το προσωπικό του στο Νοσοκομείο.
Αγώνα, πάντως, για τη διατήρηση του κέντρου κάνει και ο δήμαρχος Ορεστίδος, κ. Παναγιώτης Κεπατσόγλου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον πρωθυπουργό ώστε να μη κλείσει το ΚΑΑΚΥΑΜΕΑ του Άργους Ορεστικού: «Στόχος μας είναι η διατήρηση του κέντρου και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να παραμείνει», τονίζει χαρακτηριστικά στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
Ο Καλλικράτης και η οικονομική κρίση
δυστυχώς έχουν κλείσει πολλές υπηρεσίες

Παρά την αρχική απόφαση να μείνει το κέντρο ανοιχτό, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου πρέπει να μετονομαστεί σε Κλινική Ημέρας και να ενταχτεί  στο Νοσοκομείο Καστοριάς, οδηγώντας το μαθηματικά στο κλείσιμό του. Σύμφωνα πάντως με το διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς, κ. Σταύρο Κατσίλη, ο οποίος και δε διέψευσε τις πληροφορίες, τα δυο ιδρύματα, νοσοκομείο και κέντρο χρονίων παθήσεων θα  αποτελούνται από μια διοίκηση.
«Εμείς μέχρι στιγμής δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση, όμως από ότι φαίνεται στα πλαίσια του Καλλικράτη γίνονται κάποιες συγχωνεύσεις σε βάρος τελικά της ποιότητας παροχής υγείας ,όχι μόνο των κατοίκων του Άργους  αλλά και της γύρω περιοχής», δήλωσε από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να στηρίξει κάθε περιοχή του νομού μας που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα που σημειωτέον δεν είναι και λίγες αυτές , καθώς όλος ο νομός Καστοριάς και ιδιαίτερα στο Άργος Ορεστικό κοντεύουν να ισοπεδωθούν τα πάντα.
«Αν πάντως καταργηθεί ή μειωθεί το προσωπικό από το  ΚΑΑΚΥΑΜΕΑ,  αυτό θα αποβεί εις βάρος της παροχής υπηρεσιών των κάτοικων της ακριτικής μας περιοχής και ειδικά του Άργους Ορεστικού, που βιώνει καθημερινά τέτοια γεγονότα. Πλέον, κλείνουν δημοσιές υπηρεσίες και όπως διαπιστώνεται ο Καλλικράτης και η οικονομική κρίση δυστυχώς  έχουν παραλύσει πολλά επίπεδα», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.
Οι προσπάθειες, οι αγώνες, τα χρήματα που επενδύθηκαν για το ΚΑΑΚΥΑΜΕΑ του Άργους Ορεστικού, οι υπηρεσίες και το έργο που προσφέρεται καθημερινά σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, βλέπουμε να ακυρώνεται, επειδή κάποιοι επιθυμούν να το μετατρέψουν σε κλινική του Νοσοκομείου.

εφημερίδα Νέα Καστοριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: