Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

F1 στη δυτική Νέα Υόρκη!

 

 

Το 2013 θα έχουμε και δεύτερο αγώνα στις ΗΠΑ στους δρόμους του Νιού Τζέρσεϊ, στη δυτική Ν. Υόρκη.
Σε συνέντευξη Τύπου  στο Port Imperial του Weehawken ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι ανακοίνωσε την ανάληψη οργάνωσης αγώνα από τη F1: "Είμαι χαρούμενος που το Νιού Τζέρσεϊ θα φιλοξενεί F1 από το 2013. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ στον πλανήτη. Για τη F1 είναι μια σοφή απόφαση να οργανώσει αγώνα στο Νιού Τζέρσεϊ ".
Παρότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 επιστρέφει στις ΗΠΑ για αγώνα το 2012 στο Ώστιν αυτό δεν είναι αρκετό για το δαιμόνιο Μπέρνι Έκλεστον που κατάφερε να κλείσει συμφωνία για έναν ακόμη αγώνα στην Αμερική. Αυτό φυσικά είναι και διακαής πόθος των κατασκευαστών που εμπλέκονται στη F1  (Ferrari, Mercedes, Renault, McLaren, Lotus) καθότι η Αμερικάνικη αγορά είναι από τις μεγαλύτερες.
Το συμβόλαιο του Ώστιν είναι πολυετές και εκεί ο αγώνας θα γίνεται στην ολοκαίνουργια πίστα που κατασκευάζεται τώρα. Οι οργανωτές μάλιστα του αγώνα στο Τέξας με ανακοίνωσή τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το δεύτερο GP στις ΗΠΑ που από το 2007 βρίσκονταν εκτός προγράμματος F1.
Όσον αφορά στο Νιούι Τζέρσεϊ ο σχεδιασμός προβλέπει αγώνα στους δρόμους στα πρότυπα του Μονακό, της Σιγκαπούρης και της Βαλένθια.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: