Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νεστόριο: Αντιδράσεις για το φυλάκιο της Διποταμίας

 


Την έντονη διαμαρτυρία του προς κάθε κατεύθυνση σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη ή επικείμενη κατάργηση του φυλακίου της Διποταμίας Καστοριάς, εκφράζει στο ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα στην κατεπείγουσα ανοικτή συνεδρίαση του χθες Πέμπτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου και ζητά...την άμεση ακύρωση της εν λόγω απόφασης. Δηλώνει παράλληλα ότι εφόσον δεν ακυρωθεί μια τέτοια απόφαση από πλευράς ΓΕΣ, θα προχωρήσει στην κλιμάκωση αντιδράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες θα συναποφασιστούν σε λαϊκές συνελεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον οικισμό της Διποταμίας και στην έδρα του Δήμου.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεστορίου ζητούν ακόμη από το ΓΕΣ και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όχι μόνο να μην κλείσει το φυλάκιο της Διποταμίας, αλλά να ξαναλειτουργήσουν και τα φυλάκια του Πολυανέμου, του Τριλόφου και του Γράμμου, προκειμένου, όπως αναφέρουν, να υπάρξει μια ολοκληρωμένη φύλαξη των συνόρων και προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων ακριτών κατοίκων του Δήμου.
Τέλος ζητούν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δεχτεί άμεσα σε συνάντηση τον Δήμαρχο Νεστορίου, προκειμένου να ενημερωθεί προσωπικά για το πρόβλημα της περιοχής. Το ψήφισμα αποστέλλεται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτριο Αβραμόπουλο, στον Αναπληρωτή Υπουργό Ιωάννη Ραγκούση, στον αρχηγό ΓΕΣ και σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

http://www.mpetskas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: