Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Φέτα σαγανάκι

 

Φέτα σαγανάκι

Υλικά
Για 2-4 άτομα

φέτα σκληρή
2 φλιτάνια σουσάμι
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το τυρί σε παχιές φέτες των 2 εκατοστών.
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο το αυγό, το οποίο το σπάμε, το ανοίγουμε και το χτυπάμε.

Βουτάμε τη φέτα πρώτα στο αυγό και μετά στο σουσάμι.
Την αναποδογυρίζουμε και προσέχουμε το σουσάμι να πάει και από τις δύο πλευρές και να κολλήσει καλά πάνω στο τυρί.

Σε ένα τηγάνι,ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τη φέτα για να την τηγανίσουμε.
Μόλις αρχίσει να μαλακώνει και πάρει χρώμα, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Σε λίγα λεπτά είναι έτοιμη για το πιάτο μας.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο λεμόνι και τη σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: