Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η Σπηλιά του Δράκου: Αφιέρωμα του TRAVEL AROUND GREECE

Η Σπηλιά του Δράκου στην Καστοριά είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σπήλαια των Βαλκανίων, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα συστήματα ανακύκλωσης του αέρα και διατήρησης της... ισορροπίας του κλίματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Το σπήλαιο του Δράκου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις όχθες της λίμνης Καστοριάς και για αιώνες αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο για τους κατοίκους της πόλης, καθώς κυκλοφορούσε η φήμη πως στην είσοδό του στεκόταν ένας... αγριεμένος δράκος.
7 υπόγειες λίμνες, εντυπωσιακούς σταλακτίτες και τα οστά αρκούδας ηλικίας 10.000 ετών θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες στο σπήλαιο του Δράκου.
Ο... δράκος έφυγε και η είσοδος της σπηλιάς είναι ανοιχτή. Οι Καστοριανοί μπορούν πλέον άφοβα όχι μόνο να περνούν έξω από τη σπηλιά του Δράκου, αλλά να μπαίνουν μέσα και να θαυμάζουν τις 7 υπόγειες λίμνες και τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες που κρέμονται από μεγάλο ύψος, καθώς επίσης και τα οστά αρκούδας των σπηλαίων ηλικίας 10.000 χρόνων που ανακαλύφθηκαν εκεί.
Τι λέει ο θρύλος για το σπήλαιο:
Ο θρύλος λέει πως η σπηλιά αυτή ήταν χρυσωρυχείο, την είσοδο του οποίου φύλαγε άγρυπνα, μέρα-νύχτα, ένας δράκος, που έβγαζε από το στόμα του φλόγες και δηλητηριώδεις καπνούς. Μετά από μια άγρια μάχη -με άλλο δράκο- το τέρας χτυπήθηκε και έπεσε νεκρό στη λίμνη της Καστοριάς, για μέρες μάλιστα επέπλεε εκεί. Κατά την παράδοση, οι κάτοικοι ξεθάρρεψαν και με αναμμένους δαυλούς μπήκαν στο εσωτερικό του. Κάποια στιγμή και λόγω έλλειψης οξυγόνου οι δαυλοί έσβησαν και τότε ακούστηκε από το βάθος μια φωνή να λέει: «Εκείνος που θα σκύψει και θα πάρει μια χούφτα λάσπης που πατάει θα μετανιώσει, αλλά κι εκείνος που δεν θα πάρει, πάλι θα μετανιώσει». Κάποιοι λίγοι, παρότι τρομοκρατήθηκαν πήραν λάσπη από το σπήλαιο, βγαίνοντας ωστόσο έξω είδαν με έκπληξη πως κρατούσαν... υγρή χρυσόσκονη.

travel-around-greece.blogspot.com

 

το διαβάσαμε εδώ:http://www.mpetskas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: