Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

 

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, ενώ για άλλα πέντε σχηματίστηκαν δικογραφίες με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων, έπειτα από έρευνες στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «EGMΑ», διενεργήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer «e DONKEY 2000», που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, εννέα χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά (βρέφη) σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά, οπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 298.398 ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία, κατά την οποία υπερφορτώθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: www.ethnos.gr

ΠΗΓΗ: http://svouranews.blogspot.com/2012/03/blog-post_8958.html#ixzz1pHHZgNdg

Δεν υπάρχουν σχόλια: