Οι κρέπες ανήκουν τόσο στην μαγειρική όσο και στην ζαχαροπλαστική. Μπορούμε να φτιάξουμε αλμυρές κρέπες με τυριά και αλλαντικά. Μπορούμε να φτιάξουμε όμως και γλυκές κρέπες με σοκολάτα, μαρμελάδα, μπισκότα και φρούτα. Η βασική τους συνταγή είναι ίδια και δεν διαφέρει.
Xρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 3-4 λεπτά
Υλικά για 10 μερίδες:
1 κούπα αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 κούπα γάλα εβαπορέ
1/2 κούπα νερό
1 κ. σούπας βούτυρο
1-2 αυγά
1κ.γλ. ζάχαρη
1κ.γλ. αλάτι
Θα χρειαστούμε επίσης: Βούτυρο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι μας το οποίο το έχουμε κοσκινίσει πρώτα. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπήσει, το βούτυρο λιωμένο άλλα όχι ζεστό και το γάλα με το νερό σιγά σιγά χτυπώντας τα με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός (όχι σφιχτός). Ζεσταίνουμε λίγο βουτυράκι σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ή σε ένα τηγάνι ειδικό για κρέπες και ρίχνουμε μια κουταλιά από το χυλό, γυρίζοντας το τηγάνι για να απλωθεί παντού ομοιόμορφα το μείγμα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά απ την μια πλευρά και στην συνέχεια αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλα άλλο 1 λεπτό. Βάζουμε πάνω στον πάγκο μας μια-μια για να κρυώσουν και να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Σημείωση:
Αν θέλουμε να τις κρατήσουμε ζεστές, τις βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Το αντικολλητικό τηγάνι πρέπει να έχει διάμετρο περίπου 20 εκατοστά.
Mπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αλμυρές κρέπες και για γλυκές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου