Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΖΑΝΗ : Καταδικάστηκε ο ασθενής που είπε σε γιατρό "σας χρειάζεται Χίτλερ"

 

mamatseio1

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικών Κοζάνης στον 57χρονο συνταξιούχο που καταγγέλθηκε ως «πρωταγωνιστής» ρατσιστικού επεισοδίου σε βάρος νιγηριανής καταγωγής γιατρού του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης.

Ο 57χρονος ασθενής, το βράδυ της Τρίτης, επιτέθηκε φραστικά, με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, στη νιγηριανή γιατρό που προσέτρεξε για να τον βοηθήσει. «Χίτλερ που σας χρειάζεται και σαπούνι» φέρεται να είπε στην γιατρό από τη Νιγηρία.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Κατά την απολογία του, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον 57χρονο συνταξιούχο να ζητήσει άμεσα συγγνώμη από τη γιατρό για τη φράση «Χίτλερ που σας χρειάζεται και σαπούνι» κάτι που έπραξε αμέσως.

Ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ρατσιστής. «Ζητώ ειλικρινά και ταπεινά συγγνώμη», είπε απευθυνόμενος στην ειδικευόμενη ιατρό του Μαματσείου Solace Akpevwe Godwin.

Ο 57χρονος περιέγραψε το επεισόδιο, όπως το βίωσε εκείνος, ενώ, ερωτηθείς για τη φρασεολογία, που φέρεται να χρησιμοποίησε, είπε πως δεν θυμάται να χρησιμοποίησε τους καταγγελλόμενους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και η 29χρονη καταγγέλλουσα ειδικευόμενη γιατρός, που επανέλαβε όλα όσα ανέφερε στην υποβληθείσα μήνυσή της, βάσει της οποίας έγινε η σύλληψη.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 57χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

http://www.spirospero.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: