Sample text


''πέτρα που γκιλνάει μούσκουρου δεν πιάν ........''

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Σπιτικά κεκάκια Kinder

Σπιτικά κεκάκια Kinder

 

 

Μια συνταγή εύκολη απλή και νόστιμη για σπιτικά κεκάκια kinder που θα ξετρελάνουν και θα λατρέψουν τα παιδιά και θα γοητεύσουν τους μεγάλους !!!

Υλικά συνταγής
  • Για το κέϊκ σοκολάτας:
  • 5 αβγά
  • 115 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 110 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. κακάο
  • 1-1/2  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τη κρέμα βανίλιας:
  • 100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 250 γραμμάρια μασκαρπόνε
  • 1 κ.σ. κοφτή ζελατίνη + νερό να διαλυθεί [βλέπε οδηγίες συσκευασίας]
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 2 κ.γ. μέλι
  • Για τη Ganache σοκολάτας:
  • 100 γρ. σοκολάτα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ.  ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το κέικ σοκολάτας:Χωρίζετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με μια πρέζα αλάτι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε και τους κρόκους, χαμηλώνετε στο ελάχιστο τη ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγα δευτερόλεπτα απλά να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά [αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν και κακάο] και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
  2. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταψάκι 24 εκ. περίπου και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει το κόβετε οριζόντια στη μέση.
  3. Για τη κρέμα βανίλιας: Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος  σε πηχτή σαντιγί, προσθέστε και τη ζάχαρη και χτυπάτε για λιγότερο από 1΄ακόμη απλά να ενσωματωθεί. Προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Βάζετε στο ταψάκι που ψήσατε το κέϊκ σοκολάτας, το ένα κομμάτι κέικ προσθέτετε τη μους βανίλιας, τη σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Για τη Ganache σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί και μόλις κρυώσει λίγο περιχύνετε το γλυκό. Βάζετε στο ψυγείο και μόλις κρυώσει το κόβετε κομματάκια και σερβίρετε.

φούρνου συνταγές κέϊκ επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά kinder  Sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: