Γεμιστά ψωμάκια με κιμά και τυρί
Υλικά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 400 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κύβος λαχανικών, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό
- 5 μεγάλα στρογγυλά αφράτα ψωμάκια
- 10 φέτες κίτρινο τυρί
- 5 κουταλάκια κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
- 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
- 2 αυγά βραστά, σφιχτά και ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και λίγο νερό ή το ζωμό και βράζετε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.
-
Κόβετε ένα καπάκι από κάθε ψωμάκι και αδειάζετε προσεκτικά την ψίχα του. Κόβετε ένα μικρό στρογγυλό δισκάκι στη διάμετρο του ταψιού από τις 5 φέτες του τυριού και ψιλοκόβετε ό,τι περισσέψει.
-
Αλείφετε τον πάτο από τα ψωμάκια με λίγη κέτσαπ. Βάζετε σε κάθε ψωμάκι από ένα δισκάκι τυριού. Προσθέτετε τον κιμά, τα βραστά αυγά, το μαϊντανό και τα ψιλοκομμένα περισσεύματα τυριού.
-
Πάνω από κάθε ψωμάκι βάζετε τις υπόλοιπες φέτες από το τυρί και ροδέλες ντομάτας.
-
Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και ψήνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τα γεμιστά ψωμάκια αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου