Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνας παπάς έφτιαξε αεροπορική εταιρεία και θα συνδέει απευθείας την Ελλάδα με ΗΠΑ και Καναδά [εικόνες]

 

Είναι Έλληνας ιερέας, κατοικεί μόνιμα στον Καναδά και από τον προσεχή Μάιο τα... αεροπλάνα του θα συνδέουν απευθείας την Ελλάδα με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Α! Και η πανέμορφη κόρη του είχε εμφανιστεί σε ελληνικό τάλεντ σόου...
Ο λόγος για τον πατέρα Νικόλαο Αλεξανδρή, ο οποίος τόλμησε το ακατόρθωτο: να ιδρύσει δική του αεροπορική εταιρεία, με σκοπό να βοηθήσει τους ομογενείς της Αμερικής να ταξιδεύουν προς και από την Ελλάδα απευθείας.
Και τα κατάφερε. Σε συνεργασία με γνωστούς επιχειρηματίες, δημιούργησε την υπερατλαντική αεροπορική εταιρεία SkyGreece Airlines, η οποία μόλις πρόσφατα πήρε άδεια για να εκτελεί τακτικές διεθνείς πτήσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της Αμερικής.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και το Βoeing 767-300 ER, βαμμένο με τα ελληνικά χρώματα, ζεσταίνει τις μηχανές του, προκειμένου να απογειωθεί από ελληνικό έδαφος στα μέσα Μαΐου», δήλωσε στη Real News ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SkyGreece Airlines A.E., που βλέπει τις προσπάθειες πέντε ετών να δικαιώνονται.
Σχετικά με την άδεια που έλαβε από την Καναδική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τόνισε: «Μετά την Ολυμπιακή Αεροπορία, η SkyGreece Airlines αποτελεί την πρώτη αεροπορική εταιρεία στην ιστορία της Ελλάδος που αποκτά άδεια από την Καναδική Πολιτική Αεροπορία».
Ο Μάιος θα αποτελέσει μήνα-ορόσημο για την αεροπορική εταιρεία, αφού τότε θα ανοίξει και η αεροπορική σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τον Καναδά. Θα γίνει δε η πρώτη υπερατλαντική πτήση από Θεσσαλονίκη με προορισμό το Τορόντο, με το αεροσκάφος να κάνει μία στάση 45 λεπτών στη Βουδαπέστη.


«Το 60% των Ελλήνων που ζουν στο Τορόντο του Καναδά είναι Μακεδόνες, γι’ αυτό και περιμένουν με αγωνία να ανοίξει η αεροπορική αυτή σύνδεση», λέει ο Ν. Αλεξανδρής. Οσον αφορά το πρόγραμμα των υπόλοιπων πτήσεων, η εταιρεία σχεδιάζει 4 απευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Νέα Υόρκη, όλο τον χρόνο.
Στον σχεδιασμό της περιλαμβάνεται επίσης η αεροπορική γραμμή Αθήνα-Ζάγκρεμπ-Τορόντο και αντίστροφα. Κριτήριο για να αποκτήσει η SkyGreece σύνδεση με την κροατική πρωτεύουσα αποτέλεσε η επιθυμία που έχουν κάτοικοι του Καναδά να μπορούν να ταξιδεύουν στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, το οποίο τελευταία εξελίσσεται σε ισχυρό home port για την κρουαζιέρα. Στο πλαίσιο αυτό, η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη λάβει την έγκριση του υπουργείου Τουρισμού της Κροατίας.
Τα αεροσκάφη
Ο «Ταξιάρχης» είναι το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας, που έχει βαφτεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, ενώ έχει ήδη παραγγείλει και αναμένει να παραλάβει δύο ακόμη αεροσκάφη, τα οποία θα ονομαστούν το μεν δεύτερο «Αγιος Δημήτριος» προς τιμήν της Μακεδονίας και το τρίτο «Αξιον Εστί». Το ελληνικό στοιχείο θα κυριαρχεί παντού. Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση των αεροσκαφών, το πλήρωμα θα σερβίρει μενού από την ελληνική κουζίνα, ενώ κατά τη διάρκεια των πτήσεων θα ακούγεται εκκλησιαστική μουσική.

«Οι Ελληνες ομογενείς έχουν έντονα αναπτυγμένο το θρησκευτικό αίσθημα, επειδή η θρησκεία αποτελεί για αυτούς συνδετικό κρίκο με τις ρίζες τους», τόνισε ο Ν. Αλεξανδρής.
Η SkyGreece Airlines A.E. είναι η μοναδική ελληνική υπερατλαντική αεροπορική εταιρεία. «Ιδρύθηκε από ένα πείσμα του απόδημου ελληνισμού», υποστηρίζουν ο Ν. Αλεξανδρής, ο Κεν Σταθάκης, ισχυρός επιχειρηματίας της ελληνικής ομογένειας και βασικός μέτοχος στην αεροπορική εταιρεία, καθώς και οι άλλοι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Βασίλης Αλεφαντής και Παναγιώτης Χειλάκος, που παράλληλα είναι και ιδιοκτήτες γραφείων του τουριστικού οργανισμού Hi Tours.
Η ιδέα για τη SkyGreece γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν η Ολυμπιακή Αεροπορία εκτελούσε την τελευταία πτήση Αθήνα-Τορόντο. Οι Ελληνες του Καναδά έβαλαν τότε στοίχημα να δημιουργήσουν έναν νέο εθνικό αερομεταφορέα, με πρωταρχικό στόχο να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της ομογένειας με την πατρίδα, που θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις και σε χαμηλούς ναύλους. Ολοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε σήμερα να βρίσκονται ένα βήμα προτού δουν την επιθυμία τους να γίνεται πραγματικότητα.


Η εταιρεία
Με έδρα της το Μαρκόπουλο Αττικής και γραφεία στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο και τη Νέα Υόρκη, η SkyGreece έχει ήδη δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα αυξηθούν στις 400 με προσωπικό που θα στελεχωθεί αποκλειστικά από Ελληνες. Ιδρύθηκε το 2012 και από το καλοκαίρι του 2014 εκτελεί δρομολόγια για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών. Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει απευθείας πτήσεις από Ελλάδα προς Νέα Υόρκη, Τορόντο και Μόντρεαλ, εξυπηρετώντας κατά προτεραιότητα τους Ελληνες της διασποράς.
Επόμενος στόχος είναι η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με το Σικάγο και τη Νότια Αφρική. Στα σχέδια είναι και η δημιουργία ολοκληρωμένων πακέτων διακοπών που θα περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και κρουαζιέρες και θα διατίθενται μέσω των δύο θυγατρικών, της SkyGreece Holidays USA και της SkyGreece Holidays Canada. Συνολικά, σχεδιάζει να έχει τέσσερις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα Αθήνα-Νέα Υόρκη, μία Μόντρεαλ-Αθήνα, μία Τορόντο-Αθήνα, μία Τορόντο-Ζάγκρεμπ-Αθήνα και μία Τορόντο-Βουδαπέστη-Θεσσαλονίκη.
Ποιος είναι ο π. Νικόλαος Αλεξανδρής
Ο πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής γεννήθηκε στους Μολάους της Λακωνίας πριν από 53 χρόνια. Σπούδασε στην Ιερατική Σχολή και στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια έφυγε για τον Καναδά. Τα πρώτα εννέα χρόνια ιερουργούσε σε ναό της Οτάβα στον Καναδά και στη συνέχεια στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Τορόντο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά.

Πολυπράγμων ως χαρακτήρας, απέκτησε πτυχίο στον Χειρισμό Αεροπλάνων, στη Διοίκηση της Αεροπορίας και την Ευρωπαϊκή Αεροπορική Νομοθεσία, ενώ έχει ολοκληρώσει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας. Η θέση του κληρικού σε ορθόδοξη εκκλησία του εξωτερικού ήταν κομβική για τον ίδιο, αφού κάθε φορά που Ελληνες πολιτικοί επισκέπτονταν τον Καναδά, ο ίδιος μαζί με τον πρέσβη στη χώρα αναλάμβαναν τη φιλοξενία τους. Είναι παππούς και πατέρας ενός γιου και μίας κόρης, η οποία μάλιστα έχει διακριθεί στη χώρα μας στο τραγούδι.

http://www.anoixtomialos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: