Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο: Καστοριανή εκδιώχθηκε από τα Σκόπια γιατί αρνήθηκε να πει ότι επισκέπτεται την …Μακεδονία!!!

 

Το περιστατικό συνέβη στο τελωνείο των Ελληνοσκοπιανά συνόρων στη Νίκη, όπου συμπολίτισσά μας μετέβη τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου ναεπισκεφθεί τη χώρα των Σκοπίων. Στον συνήθη έλεγχο που γίνεται από αστυνομικούς στο τελωνείο των Σκοπίων, η καστοριανή ταξιδιώτισσα ρωτήθηκε για τον προορισμό της και απάντησε πολύ φυσιολογικά: «στα Σκόπια – Μπίτολα».

Η αντίδραση του Σκοπιανού αστυνομικού ήταν άμεση και ιδιαίτερα αρνητική, αφού, όπως περιέγραψε μιλώντας στη Σέντρα, η συμπολίτισσά μας, με πολύ έντονο ύφος ο αστυνομικός τη διέταξε να επιστρέψει πίσω. Μη γνωρίζοντας τη γλώσσα, η ταξιδιώτισσα προσπάθησε να μάθει τον λόγο και αφού βρήκε κάποιον …εθελοντή μεταφραστή πήρε την εξής απάντηση: «Η κυρία ήθελε να πάει στα Σκόπια. Σκόπια δεν υπάρχουν, υπάρχει μόνο Μακεδονία».

Η Καστοριανή απευθύνθηκε και στις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να βρει το …δίκιο της, αλλά και να καταφέρει να ολοκληρώσει το ταξίδι της, οι οποίοι ωστόσο ….σήκωσαν τα χέρια ψηλά και της εξήγησαν πως δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση, αφού το περιστατικό έλαβε χώρα στα δικά τους εδάφη!

sentra.com.gr

το διαβασαμε εδω:http://fouit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: