Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η λύση στις 25 ή εκλογές! - Ολο το παρασκήνιο της συνάντησης και οι επόμενες κινήσεις

 

    Εμφανώς εκνευρισμένος και με μια υποψία αγωνίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μετά την χθεσινή του συνάντηση με την Αγκελα Μέρκελ.

    Η φράση: «Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συνολική συµφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, αλλιώς τα πράγµατα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα», έδειξε οτι η κόκκινη γραμμή για την κυβέρνησή του είναι η ημέρα της εθνικής επετείου.
    Ο εκνευρισμός του προέκυψε και από τα ερωτήματα των δημοσιογράφων για την συνοχή της κυβέρνησης αλλά και τα φαινόμενα ασυνεννοησίας και εκεί ήταν που είπε οτι τις αλλαγές δεν θα τις φέρουν οι υπουργοί αλλά χρειάζεται και η συμμετοχή της κοινωνίας.
    Αυτό που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι οτι η Ελλάδα έχει ανέβει στο άρμα της Γερμανίας παίρνοντας σαφώς κάποια ανταλλάγματα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να θεωρείται σίγουρη η συμφωνία της Γερμανίας για επιμήκυνση και για μείωση των επιτοκίων. "Την επαναγορά όμως ξεχάστε την", έλεγαν γερμανοί αξιωματούχοι.
    Εντύπωση προκάλεσε επίσης οτι δίνοντας ξεκάθαρο στήριγμα στην Αγκελα Μέρκελ που κλυδωνίζεται στο εσωτερικό από τα άσχημα εκλογικά αποτελέσματα, ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόταν συνεχώς στην γερμανική κοινή γνωμη διαβεβαιώνοντάς την οτι δεν θα πληρώσει τα σπασμένα της Ελλάδας.
    Η φράση πάντως που ακούστηκε από μέλος της ελληνικής αποστολής «όλα έµειναν στο τραπέζι», δείχνει το πόσο δραματικές θα είναι οι επόμενες εβδομάδες μέχρι την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.
    Ο Πρωθυπουργός διέψευσε ότι αντιµετωπίζει το ενδεχόµενο αναδιάρθρωσης του χρέους ή κουρέµατος, «γιατί κάτι τέτοιο έχει να κάνει µε την αξιοπιστία µας απέναντι στους πιστωτές µας».

    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: