Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Έμπλεξαν τη σύζυγο βουλευτή σε απάτη εκατομμυρίων!

 

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Σινάνη

Πλαστογραφώντας το βιβλιάριο υγείας της Σοφίας Χιντζίου, συζύγου του βουλευτή, Γιώργου Κοντογιάννη, και πολλών ακόμη ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, χρέωναν το ταμείο του δημοσίου με ανύπαρκτες εξετάσεις, προκαλώντας ζημία που φτάνει το 1,759,000€!

Για την απάτη σε βάρος του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου), οι «εγκέφαλοι» της οποίας ενέπλεξαν το όνομα της συζύγου του Σοφίας Χιντζίου, μίλησε στο newsbomb.gr ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης και νυν βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Περιγράφοντας τον τρόπο που πληροφορήθηκε την απάτη, ο κ. Κοντογιάννης μας είπε: «Κάποια στιγμή η σύζυγός μου έλαβε μια κάρτα ΑΜΚΑ ως Σοφία Κοντογιάννη. Ταυτόχρονα λάβαμε και μια ειδοποίηση από τον ΟΠΑΔ σχετικά με την υπερχρέωση του ταμείου. Η σύζυγός μου είχε διοριστεί στο Δημόσιο με το όνομά της, ως Σοφία Χίντζιου. Αυτό που έκαναν είναι το εξής: χρησιμοποίησαν το βαφτιστικό όνομα της συζύγου μου, αλλά το δικό μου επώνυμο. Επίσης χρησιμοποίησαν τον δικό μου ΑΦΜ. Φτιάχνουν έτσι τα στοιχεία ενός υφιστάμενου φυσικού προσώπου, που δεν στέκει όμως νομικά, αφού η σύζυγός μου έχει διοριστεί με το δικό της όνομα».

Ο κ. Κοντογιάννης μας είπε ότι έχει επικοινωνήσει με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση ερευνάται (παρατίθεται η ερώτηση του Γιώργου Κοντογιάννη και η απάντηση του υπουργείου Υγείας).

Ο κ. Κοντογιάννης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές ποσό με το οποίο έχουν χρεώσει τη σύζυγό του, εκτιμά ωστόσο ότι οι εγκέφαλοι της απάτης έχουν κάνει ένα λελογισμένο καταμερισμό των δαπανών, ώστε να μην «καρφωθούν».

Άλλωστε η παραβατική συμπεριφορά ιατρών και διαγνωστικών κέντρων για τα οποία γίνεται έλεγχος από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας εντοπίζεται στα έτη 2002-2005.

Η συνολική ζημία για το ταμείο πάντως ανέρχεται στο ποσό του 1,759,000€!

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιάννη, η σύζυγός του έχει χρεωθεί ποσά που σχετίζονται με εξετάσεις για προβλήματα καρδιολογικής φύσης, triplex κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: