Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σύλλογος Κωσταραζινών Θεσσαλονίκης ο ‘’σταυρός’’

 

Ιδρύθηκε το 1978 και έχει έδρα την Θεσσαλονίκη, πρόεδρο την κ. Τόλιου Ζωή συνταξιούχο φιλόλογο, αντιπρόεδρο τον κ. Μπίσκα Γεώργιο , ταμία τον κ. Μίχο Θωμά , γενικό Γραμματέα τον κ. Τομόπουλο Νίκο ,μέλος τον κ. Τόλιο Ιωάννη.

ΣΚΟΠΟΣ

Ο σκοπός του συλλόγου είναι να αναπτύξει το μορφωτικό επίπεδο των μελών του μέσα από διάφορες διαλέξεις , συζητήσεις ,συγκεντρώσεις αλλά και να διαφυλάττει τις προσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία της κοινότητας των Κωσταραζινών της συμπρωτεύουσας με την διοργάνωση εκδρομών και συγκεντρώσεων. Φυσικά το κορυφαίο γεγονός κάθε χρονιάς είναι το έθιμο του σταυρού που γίνεται, σύμφωνα με το καταστατικό, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Οι σχέσεις του συλλόγου με τους τοπικούς άρχοντες του χωριού μας είναι συνεχείς και άμεσες, συνδράμει σε κοινωφελή έργα, ήθη και έθιμα. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς χαρίζει βιβλία 1. Σε άριστους μαθητές του γυμνασίου 2. Σε όλους τους μαθητές του δημοτικού 3. Στη βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου.

Φέτος το έθιμο του σταυρού έγινε στις 16/01/2011, νούνος για φέτος έγινε ο κ . Μίχος Μενέλαος που ήταν ο τυχερός να πάρει το σταυρό, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός από σχεδόν το σύνολο της κοινότητας των συγχωριανών μας, ο κ. Τζηκαλάγιας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Καστοριάς ο οποίος και επέδωσε σε φοιτητή βιβλίο με έπαινο, επίσης τιμηθήκανε 10 ακόμη φοιτητές που πέρασαν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας. Ο κ. Τόλιος Ιωάννης τιμήθηκε, για την συγγραφή του έπους ’40-’41, με πλακέτα και δίπλωμα που έφεραν τον ήλιο της Βεργίνας , ενώ η πρόεδρος του συλλόγου δώρισε σε μικρά παιδιά τετράδια και μολύβια της unisef. Την εκδήλωση χαιρέτησε με επιστολή της και η πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Κωσταραζίου κ. Γκάσα Δήμητρα.
oloi tzikalagias skoumis tolios i unisef

apolnaboss

Δεν υπάρχουν σχόλια: