Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

«Πέντε γκάφες σε μία ημέρα είναι πολλές!»

 

Ανησυχία και γκρίνιες για τα αυτογκόλ της κυβέρνησης

Σε πολιτική τρικυμία έπεσε το κυβερνητικό σκάφος, καθώς μία σειρά λαθών από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, έχουν ως αποτέλεσμα να εκδηλωθεί έντονη ανησυχία για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, αλλά και κριτική προς το κεντρικό επιτελείο (που υποτίθεται ότι συντονίζει το κυβερνητικό έργο) και προς συγκεκριμένους υπουργούς.

Τα μηνύματα που λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες είναι εξόχως αποθαρρυντικά για τις διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι της κυβέρνησης, ενώ πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες αναμένουν ...

πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς εξομάλυνση και έλεγχο της κατάστασης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα είναι τόσο βαρύ το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα από τις γκάφες των υπουργών, που ο Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ότι είναι καλύτερα να πάμε σε εκλογές.

Το εφιαλτικό για την κυβέρνηση είναι ότι μόνο μέσα σε μία ημέρα υπήρξαν πέντε γκάφες:

Η πρώτη αφορούσε την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους, που οδήγησε στη συγγνώμη του υπεύθυνου υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου. Για κάποιους θεωρείται ότι το θέμα δεν είναι λήξαν και ότι τελικά ο κ. Ντόλιος πρέπει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση.

Η δεύτερη ήταν οι παλινωδίες του υπουργείου Οικονομικών για τις δικηγορικές εταιρίες, που εκδηλώθηκαν με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περί ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δέχθηκε ισχυρή κριτική, μεταξύ των άλλων και τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα ότι οι βουλευτές του Κινήματος δεν θα ψήφιζαν την τροπολογία εάν δεν άλλαζε.

Η τρίτη αφορούσε αφορούσε τη θεσμοθέτηση οικονομικής αστυνομίας για την οποία εκφράστηκαν από «πράσινους» βουλευτές έντονες επικρίσεις.

Η τέταρτη περίπτωση είναι η δημόσια και δια ραδιοφώνων διαφωνία μεταξύ του Δημήτρη Ρέππα και της Τίνας Μπιρμπίλη για την πετρελαιοκίνηση, γεγονός που προκάλεσε την καταδίκη τους από τον πρόεδρο της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστα Καρτάλη!

Και η πέμπτη περίπτωση αφορά στη διαμάχη του υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου του, τον οποίο κάλεσε, χωρίς αποτέλεσμα (!), να παραιτηθεί.

Μέσα σε όλα αυτά ο υπουργός Πολιτισμού έθεσε θέμα, κατά τη συζήτησή του με δημοσιογράφους, επικοινωνιακού ελλείμματος στην κυβέρνηση, ενώ ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να ενισχύσει τον κ. Παπακωνσταντίνου ζητώντας του να συντονίζει κάποια θέματα, που αφορούν στην εφαρμογή κρίσιμων πολιτικών και ενώ ο θόρυβος σε βάρος του υπουργού Οικονομικών για το πωλητήριο των 50 δισ. ευρώ συνεχίζεται αμείωτος.

PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: