Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

editorial

Μερικές ημέρες πριν έγραψα ένα άρθρο για τον σχολικό Καλλικράτη και μάλιστα αναφέρθηκα στην επίσκεψη των δυο ειδικών από την νομαρχία μας. Έγραψα την άποψη μου ότι όλες οι αποφάσεις είναι παρμένες και μένει μόνο το ποιος θα τις ανακοινώσει για να αναλάβει την ευθύνη και το πολιτικό κόστος.  Προχθές έλαβα την εισήγηση  και την απόφαση της επιτροπής παιδείας του δήμου μας που συνεδρίασε εκτάκτως στις 11/02 για το τι θα συμβεί με το θέμα των σχολείων στον δήμο μας.Σας το ανακοίνωσα για να το διαβάσετε όλοι, για να καταλάβουμε πως τελικά παίζουν θέατρο εις βάρος μας. Μετακυλύουν όλες τις ευθύνες από την μεριά τους προς τους γονείς και τους κατοίκους του Ίωνα γιατί, όπως επισημαίνεται προς το τέλος της εισήγησης, η κοινωνία μας ακόμη δεν είναι ώριμη για να κάνει διάλογο και θα πρέπει να μας δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να το συζητήσουμε, εφόσον καταλαγιάσει ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί. Θα περιμένουμε και την απόφαση από το υπουργείο που θα την μάθουμε μέσα στο Μάρτιο.

Αυτά με τα σχολειά ........ ας δούμε με μια σύντομη ματιά και τα υπόλοιπα που συμβαίνουν ή θα συμβούν στο χωριό μας,

  • είμαστε λίγες ημέρες πριν από τις μικρές Αποκριές όπου οι Διαμαντονυφες θα ανάψουν κλοδαριά στην κάτω πλατεία του χωριού,μας προσκαλούν όλους να παραβρεθούμε και να τραγουδήσουμε αποκριάτικα , να γευτούμε μεζέδες και να πιούμε κρασί. Στις τρανές τις αποκριές μπροστά από το apolnarama θα στήσουμε εμείς κλοδαρια και αν μπορέσω θα σας το μεταδώσω και live μέσα από το blog.
  • Σήμερα έφυγαν και ταξιδεύουν για την Αγγλία τρία παλικάρια που θα μας εκπροσωπήσουν στον αγώνα του Άρη με την Μάντσεστερ  σίτυ που θα γίνει την πέμπτη, το Κωσταραζι θα είναι στην κερκίδα  , αναλυτικό ρεπορτάζ φωτογραφίες και video από την επόμενη εβδομάδα.
  • τα φώτα επί της κεντρικής οδού του χωριού μας βιδώθηκαν, ενώ η σημαία από το κοινοτικό κατάστημα κατέβηκε για να διορθωθεί και να κυματίσει ξανά  περήφανα. Το έχω ξαναγράψει πως σε οτιδήποτε καλό θα είμαι μαζί τους αλλά σε οτιδήποτε κακό και άσχημο θα είμαι απέναντι τους και θα φωνάζω μέχρι να το ακούσουν όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: