Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Χόρνερ: Αντέχει στην πίεση ο Φέτελ!

 

 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Racing Κρίστιαν Χόρνερ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο 24χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής έχει πλέον το ψυχολογικό υπόβαθρο ώστε να αντιμετωπίσει την πίεση που θα του ασκηθεί όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει προς την κορύφωσή του.

Ο Φέτελ έχει κερδίσει τους 6 από τους 11 αγώνες ως τώρα και απολαμβάνει μια διαφορά 85 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη του που είναι ο έτερος πιλότος της ομάδας Μαρκ Γουέμπερ.
Η λογική λέει ότι ο Φέτελ έχει ήδη πάρει τον τίτλο, η εμπειρία όμως υποδεικνύει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι όσο υπάρχουν ακόμη μαθηματικές ελπίδες.
Ως κυριότεροι αντίπαλοι του Φέτελ φαντάζουν οι Χάμιλτον και Αλόνσο οι οποίοι υπολείπονται 88 και 89 βαθμούς αντίστοιχα από την κορυφή της βαθμολογίας.

Πολλά σχόλια στον Τύπο είναι επικριτικά όσον αφορά στην ικανότητα του Φέτελ να διαχειριστεί την πίεση. Ο Χόρνερ όμως έχει αντίθετη άποψη: «Είναι εντυπωσιακή η ικανότητά του υπό πίεση και το Μονακό αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πώς κράτησε πίσω του ταχύτερα μονοθέσια με τα ελαστικά του να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Πολλές φορές στο Q3 βρίσκει την ύστατη στιγμή το κάτι παραπάνω για να πάρει την pole position».

Ο Φέτελ έχει τερματίσει σ’ όλους τους αγώνες φέτος και η μοναδική φορά που έμεινε εκτός βάθρου ήταν στη Γερμανία όπου έκανε οδηγικό λάθος και τερμάτισε τελικά 4ος.

Ο Χόρνερ υπερασπίστηκε και τη λογική του Φέτελ για επιθετική προσέγγιση σε κάθε αγώνα: «Έτσι προσεγγίζει κάθε GP. Έχει την ανάγκη να επιτεθεί, διψά για νίκες. Ξέρει πότε δεν μπορεί να νικήσει και πρέπει να πάρει τους βαθμούς αλλά στο μυαλό του προσπαθεί να κερδίσει σε κάθε αγώνα» κατέληξε ο Βρετανός μάνατζερ.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: