Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Νιώθετε μια συνεχή και ανεξήγητη κόπωση;

 

Δώσατε μάχη για να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί; Νιώθετε μια συνεχή και ανεξήγητη κόπωση; …



Αυτό μπορεί να μην είναι απλώς αποτέλεσμα του τρόπου ζωής σας.

Η κόπωση όταν συνδυάζεται με άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι ένα καμπανάκι συναγερμού που δεν πρέπει να παραβλέψουμε. Ας δούμε λοιπόν τους συνδυασμούς συμπτωμάτων που πρέπει -αν μη τι άλλο- να μας κάνουν να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.

Κόπωση με πρησμένα άκρα, στομάχι και φλέβες στον λαιμό. Πόνος στο στέρνο μετά τα βαριά γεύματα και τη γυμναστική: Η καρδιομυοπάθεια είναι μια ασθένεια με αυτά τα συμπτώματα. Επειδή ο καρδιακός μυς δεν λειτουργεί σωστά κυκλοφορεί λιγότερο οξυγόνο στο σώμα με αποτέλεσμα την κόπωση. Αν δεν ληφθεί φαρμακευτική αγωγή η ασθένεια μπορεί να είναι και θανατηφόρα.

Κόπωση με ξηρότητα στο στόμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια: Αν παίρνετε φάρμακα για κάποια αλλεργία και συγκεκριμένα αντισταμινικά, τότε αυτά μπορεί να είναι η αιτία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έρευνα του 2007 έδειξε ότι τα τρία τέταρτα των φοιτητών που έπαιρναν φάρμακα για αλλεργίες είχαν χειρότερες επιδόσεις στις εξετάσεις.

Κόπωση, αδυναμία και μυϊκοί πόνοι με απώλεια μαλλιών, οστικής μάζας και λίμπιντο: Στους άνδρες, η αιτία αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης. Ο υπογοναδισμός, όπως ονομάζεται αλλιώς αυτή η κατάσταση, δεν είναι γνωστό από τι προκαλείται, ωστόσο ενδέχεται να είναι γενετικής αιτιολογίας. Αν και δεν είναι πλήρως αναστρέψιμος, με τη σωστή αγωγή τα συμπτώματα μπορεί να γίνουν πιο ήπια.

Σωματική εξουθένωση, ελαφρά προβλήματα όρασης, συχνή δίψα και συχνές λοιμώξεις: Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να οφείλονται σε μη διαγνωσμένο διαβήτη τύπου 2 που οφείλεται κατά κανόνα στην παχυσαρκία. Αυτή η νόσος καθιστά το σώμα ανίκανο να παράγει αρκετή ινσουλίνη για τις ανάγκες του ή να αξιοποιήσει σωστά την ινσουλίνη που παράγει.

Κόπωση που δεν επιτρέπει την παραμικρή προσπάθεια, πιο οδυνηρές περίοδοι, νυχτερινές εφιδρώσεις, απώλεια λίμπιντο και ψυχολογικές μεταπτώσεις: Ολα τα παραπάνω είναι συμπτώματα της προεμμηνοπαυσιακής περιόδου. Οι ωοθήκες αρχίζουν να παράγουν λιγότερα οιστρογόνα, την ορμόνη, δηλαδή, που ελέγχει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, όπως την κορτιζόνη και την αδρεναλίνη. Οταν αυτές απορυθμίζονται τότε δημιουργούνται κόπωση, στρες και ένταση.

Κούραση, ξερό στόμα, χείλη και μάτια, πονοκέφαλοι και θολά ούρα: Η αφυδάτωση είναι μια κατάσταση που «εξουθενώνει» τα κύτταρα. Επίσης, ο όγκος του αίματος μειώνεται, οπότε η καρδιά δουλεύει πιο σκληρά για να αντλήσει την ίδια ποσότητα. Πρέπει λοιπόν να καταναλώνουμε τρία λίτρα υγρά την ημέρα – όχι απαραίτητα νερό, αλλά και χυμούς και σούπες.

Λήθαργος, κρυάδες, θαμπό δέρμα, αδύναμα μαλλιά και βραχνή φωνή: Αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα όταν υπολειτουργεί ο θυρεοειδής, δηλαδή, δεν παράγει φυσιολογικές ποσότητες θυροξίνης και τριιωδοθυρονίνης. Αυτές οι δύο μαζί ελέγχουν την ανάπτυξη του σώματος και τον μεταβολισμό, οπότε όταν δεν είναι στις φυσιολογικές τιμές, όλες οι διαδικασίες του σώματος επιβραδύνονται.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Νιώθετε μια συνεχή και ανεξήγητη κόπωση; http://24wro.blogspot.com/2011/08/blog-post_152.html#ixzz1UuCknSCF

Δεν υπάρχουν σχόλια: