Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Βλέπουν διασυνδέσεις της 40χρονης με την ιταλική μαφία

 

«Βλέπουν» διασυνδέσεις της 40χρονης με την ιταλική μαφία

Υποστηρίζει ότι τον κλεμμένο πίνακα του Ρούμπενς της τον έδωσαν για να τον φυλάξει...

Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, να γίνει επίσημη παρουσίαση της σημαντικής επιτυχίας της Ασφάλειας Αττικής η οποία βρήκε τον κλεμμένο πίνακα του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε από τον ζωγράφο το 1618, και απεικονίζει το «Το κυνήγι του καλυδώνιου κάπρου» .
Ο πίνακας αυτός εκλάπη, όπως έγινε γνωστό το 2001, από μουσείο του Βελγίου. Η αστυνομία συνέλαβε χθες παρουσιάστρια γνωστού τηλεοπτικού σταθμού καθώς και έναν 65χρονο αντικέρ ο οποίος διατηρεί κατάστημα στην Πλάκα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η Ασφάλεια Αττικής προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τον τρόπο με τον οποίο ο σπάνιος αυτός πίνακας έφτασε στα χέρια της 40χρονης δημοσιογράφου.
Η ίδια υποστηρίζει ότι της τον έδωσε για φύλαξη ένας φίλος της από την Ιταλία πριν πολλά χρόνια. Αντίθετα η Ασφάλεια Αττικής εκτιμά ότι ο πίνακας εκλάπη από την ιταλική μαφία και άγνωστο παραμένει κάτω από ποιες διασυνδέσεις της 40χρονης με τους ιταλούς μαφιόζους, κατέληξε στα χέρια της.
Κατόπιν όλων αυτών θεωρείται σίγουρο ότι οι δύο υπουργοί που θα κάνουν και την επίσημη παρουσίαση έχουν ξεκινήσει λεπτούς πολιτικούς χειρισμούς με τους ομολόγους τους προς το Βέλγιο προκειμένου να επιστραφεί ο πίνακας στο βελγικό μουσείο.
Ειδικότερα για τους βέλγους πολίτες ο πίνακας αυτός είναι κάτι αντίστοιχο του δικού μας «Παρθενώνα» γεγονός το οποίο δίνει σημαντικά στοιχεία στο ελληνικό κράτος οι αστυνομικές υπηρεσίες του οποίου πέτυχαν να τον βρουν.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Βλέπουν διασυνδέσεις της 40χρονης με την ιταλική μαφία http://24wro.blogspot.com/2011/09/40.html#ixzz1WsYX26ba

Δεν υπάρχουν σχόλια: