Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Βάση στο «Μακεδονία» θέλουν οι low cost εταιρείες

 

Ήδη η Ryanair έχει ανακοινώσει ότι από τον Νοέμβριο προσθέτει το όγδοο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη, προς το Μπάρι της Ιταλίας

Picture 0 for Βάση στο «Μακεδονία» θέλουν οι low cost εταιρείες

Νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης διαγράφονται για τη Θεσσαλονίκη, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις από δυο αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους με αρμόδια στελέχη και παράγοντες, για τη δημιουργία βάσης (hub) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εταιρείας Ryanair και Wizz Air, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν στείλει πρόταση στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και  η οποία στη συνέχεια προωθήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν θέσει ως προϋπόθεση τη μείωση του κόστους αεροδρομίου. Στόχος των δυο αεροπορικών εταιρειών είναι να αναπτυχθούν περαιτέρω στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το ενδιαφέρον των δυο αεροπορικών εταιρειών επιβεβαίωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και μέλος του ΣΕΤΕ  Άριστοτέλη Θωμόπουλος. Από την πλευρά του, πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης Νίκος Σαπουντζης σημείωσε αναφερόμενος στην Ryanair «ότι εδώ και μήνες γίνονται ζυμώσεις, καθώς όλοι οι προορισμοί πάνε πολύ καλά και η εταιρεία επιθυμεί να κάνει το αεροδρόμιο Μακεδονία βάση».

Ήδη πάντως η Ryanair έχει ανακοινώσει ότι από τον Νοέμβριο προσθέτει και άλλο, ένα όγδοο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη, προς το Μπάρι της Ιταλίας. Υπενθυμίζεται ότι από τις 20 Ιανουαρίου, οπότε είχε υπογραφεί η συμφωνία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής, τα δρομολόγια προς ευρωπαϊκές πόλεις έχουν φθάσει τα επτά αν και αρχικά προβλεπόταν μόλις τέσσερα.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: