Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίο Alfa 159, έρχεται η Giulia

 

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την αντικαταστάτρια της 159 έχει ξεκινήσει για τα καλά με τους Ιταλούς να είναι σχεδόν έτοιμοι,  να αποκαλύψουν την Giulia. Tο «Car+Speed» αντλεί όλο και περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο της Alfa Romeo, που αναμένεται το 2012...
Αυτές λοιπόν, αναφέρουν πως θα δούμε την Giulia τόσο σε sedan έκδοση, όσο και σε coupe εκδόσεις. Από εκεί και πέρα και σύμφωνα πάντα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας, το σενάριο για κίνηση στους πίσω τροχούς έχει απορριφθεί, αφού οι Ιταλοί μηχανικοί δεν ικανοποιούνται τεχνολογικά με τα πατώματα της Chrysler.
Ετσι μια επιμηκυμένη έκδοση του πλαισίου της Giulietta, είναι μια ασφαλής επιλογή για αυτούς, με την κίνηση βέβαια να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου 6-τάχυτου κιβωτίου αλλά και του νέου αυτόματου,  διπλού συμπλέκτη TCT των 6 σχέσεων.
Σε ότι αφορά τους κινητήρες οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τον Multiair υπερτροφοδοτούμενο των 1.4 λίτρων απόδοσης 120 PS να κινεί τη βασική έκδοση. O ίδιος κινητήρας θα διατίθεται και με τους 170 PS, ενώ θα υπάρχει στη γκάμα και ο 1.8 λίτρων με 203 PS. Σε ότι αφορά τους diesel, θα υπάρχουν πολλές επιλογές JTDM με απόδοση που κυμαίνεται από 104 PS έως 200 PS.
H… καυτή έκδοση Quadrifoglio Verde, φημολογείται ότι θα διαθέτει μία  τροποποιημένη έκδοση του V6 Pentastar κινητήρα της Chrysler. Αυτός θα είναι 3.3 λίτρων (αντί των  3.6 λίτρων) θα διαθέτει MultiAir τεχνολογία και θα αποδίδει 300 PS…

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: