Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές τον Απρίλιο

 

Κλείδωσαν για τον Απρίλιο οι εκλογές, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. «Διαβολοβδομάδες» οι επόμενες τρεις εβδομάδες

Picture 0 for Εκλογές τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παντελή Καψή. Ο ίδιος τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν έγγραφες δεσμεύσεις για την εφαρμογή του μνημονίου από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι την Τετάρτη που θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup. Οι δεσμεύσεις πιθανότατα θα έχουν τη μορφή γραπτών επιστολών και δεν θα προηγηθεί σύσκεψη αρχηγών.

Παράλληλα, ο κ. Καψής ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται τα εναλλακτικά σενάρια για την «τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις και ότι η ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Πρόθεση του Μαξίμου κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Παπαδήμου το έργο της στα τέλη Μαρτίου και να γίνουν εκλογές «κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο».

«Οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι διαβολοβδομάδες. Αν δείτε τον κατάλογο αυτών που πρέπει να γίνουν, θα αντιληφθείτε πόσο πιεστικά είναι τα χρονοδιαγράμματα», σημείωσε ο κ.Καψής.

Ο κ. Καψής απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, αποκαλύπτοντας ότι θα υπάρξουν μόνο καλύψεις των κενών που δημιουργήθηκαν με τις παραιτήσεις από το υπουργικό συμβούλιο με τις ανακοινώσεις να γίνονται μάλλον αύριο. Οι καλύψεις θα περιλαμβάνουν πιθανότατα πολιτικά πρόσωπα, ενώ ερωτηθείς απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών.

Για τον κ. Παπουτσή διέψευσε ότι υπάρχει θέμα αντικατάστασής του ή δυσφορία του Μαξίμου για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: