Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

25 γράφει ο Αντωνάκης Δημήτρης

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες κυκλοφορούσε η φήμη πως κάποιος πολιτικός πέρυσι έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκ.e για να τα γλυτώσει από την επικείμενη πτώχευση της χώρας μας. Φυσικά με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ γίνεται πρώτη είδηση σε όλα τα δελτία αλλά και πρώτο θέμα συζητήσεων σε όλα τα καφενεία αν την χώρα .Μας αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας και μας απομακρύνουν από τους πραγματικούς υπαίτιους θέλοντας να τους καλύψουν.Πετάνε μια είδηση πιπεράτη που θα αποσπάσει την προσοχή όλων   και μετά κινούνται ανενόχλητοι ολοκληρώνοντας την κάλυψη από τα ίχνη που μπορούν να τους προδώσουν.

    Για την ταυτότητα  του βουλευτή υπήρξαν πολλά και διαφορετικά ονόματα που ακουστήκαν  ,τελικά χθες το μεσημέρι μάθαμε πως δεν πρόκειται για βουλευτή αλλά για συγγενικό πρόσωπο βουλευτού.Το απόγευμα είχαμε το όνομα της Μπακογιάννη που ο σύζυγος της ,Κούβελος, ρευστοποίησε μετοχές από την Αμερική, έφερε στην Ελλάδα τα δολάρια και τέλος το ποσό το έστειλε στην Αγγλία όπου και είχε αγοράσει ένα πλοίο.Σε δηλώσεις που έκανε ο Κουβελος μας είπε πως τα δολάρια ακολούθησαν την νόμιμη οδό και ότι είναι δηλωμένη η συναλλαγή και στα λογιστικά του έγγραφα.Μάλιστα......... επιτυχημένο το παραμύθι, έκανε καλό σαματά και τάραξε αρκετά τα νερά , είχε αίσιο τέλος χωρίς να επισύρει σε κανένα πολιτικές ευθύνες.

  Εμένα όλο αυτό το σκηνικό μου δημιουργεί αρκετά ερωτήματα εκ των οποίων το μεγαλύτερο ένιαι το εξής: Μπορεί να αιμορραγεί η ελληνική οικονομία από την διαφυγή 1εκατομιριου e και να ιντριγκάρει όλο τον κόσμο μόνο και μόνο επειδή εμπλέκει όνομα βουλευτού, από την στιγμή που επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 850 εκ.e να είναι καταθεμένα σε ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Αυτές τις καταθέσεις τις έχουν ή βουλευτές ή επιχειρηματίες που στηρίζουν βουλευτές. Γιατί δεν δέχονται να ανοίξουν οι λογαριασμοί και να δούμε τελικά ποιος ευθύνεται, μη μου πείτε ότι αυτούς τους λογαριασμούς τους έχουμε απλοί πολίτες που δεν έχουμε καν το ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, όχι καταθέσεις έξω! Γιατί δεν βλέπουν το γεγονός που μέσα στο 2011,σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόνο από το νησί της Ρόδου οι ΑΛΒΑΝΟΙ έβγαλαν προς την χώρα τους 100 εκ e; Γιατί δεν βλέπουν το γεγονός  πως την τελευταία διετία υπερδιπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που τα μαζεύουν από την χώρα μας και πάνε σε γειτονικές χώρες να δραστηριοποιηθούν στην προσπάθεια να μπορέσουν να επιβιώσουν;

   Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, όμως τέτοιου είδους τρικ είχαν απήχηση και λειτουργούσαν αποτελεσματικά λίγα χρόνια πριν.Σήμερα έχουμε αρχίσει να ξυπνάμε και να αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση διαφορετικά, όχι πλήρως αλλά κάτι γίνεται.

διαβάστε περισσότερα »

ΚΩΣΤΑΡΑΖΙ Παίρνουν τα σίδερα από το στρατόπεδο οι παλιατζήδες.

Τελικά από το στρατόπεδο μας θα φύγουν όλα τα σίδερα και δεν πρόκειται για μετεγκατάσταση αλλά ο στρατός τα έχει πουλήσει σε παλιατζήδες έναντι κάποιου ποσού. Σε συζήτηση που είχα χθες με τον επικεφαλής του συνεργείου μου είπε πως έχουν το δικό μας στρατόπεδο καθώς και 4 ή 5 σε όλη την Δ.Μακεδονία.Ήδη έχουν ξεκινήσει την αποσυναρμολόγηση των τολ.
IMGP0001
apolnaboss
διαβάστε περισσότερα »

Ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια σώθηκε από καθαρή τύχη!

 

Από καθαρή τύχη σώθηκε ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια στον θρυλικό αγώνα NASCAR «Daytona 500», καθώς συγκρούστηκε στην πίστα με φορτηγό που μετέφερε καύσιμα και το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε στις φλόγες! Η Chevrolet και το φορτηγό με τα....

757 λίτρα καυσίμων -το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κινείται πολύ αργά στην πίστα και αποστολή του είναι να την στεγνώνει- έπιασαν αμέσως φωτιά, ενώ και οι δύο οδηγοί απομακρύνθηκαν χωρίς να πάθουν το παραμικρό. «Σκεφτόμουν πως αυτό που επρόκειτο να συμβεί θα ήταν άσχημο. Και ήταν. Το κράνος μου κάηκε λίγο, αλλά είμαι εντάξει», δήλωσε φανερά συγκλονισμένος ο Μοντόγια.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και συνεργεία, που χρειάστηκαν περίπου 2,5 ώρες για να καθαρίσουν την πίστα και να συνεχιστεί ο αγώνας.
Δείτε το συγκλονιστικό ατύχημα!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9itLwhd6FPA#!

 

 

http://www.trelokouneli.gr/2012/02/blog-post_2427.html#ixzz1nmmw2NML

διαβάστε περισσότερα »

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Φωτιά σε απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Καστοριάς

 

Φωτιά σε απορριματοφόρο όχημα του Δήμου Καστοριάς προκλήθηκε όταν οι υπάλληλοι καθαριότητας άδειασαν κάδο ο οποίος είχε...
στάχτες με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα σκουπίδια μέσα στον κάδο του φορτηγού, αμέσως οι υπάλληλοι ξεφόρτωσαν τα σκουπίδια και έσβησαν εγκαίρως την φωτιά, το περιστατικό συνέβη στο δημοτικό διαμέρισμα Μεσοποταμίας δίπλα από τα κοιμητήρια.
Μεγάλη προσοχή σε όλους μας ώστε μα μην πετάμε στάχτες στα σκουπίδια γιατί μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.


svouranews.blogspot.com

διαβάστε περισσότερα »

Κατερίνη: Μετά τις πατάτες έρχεται το λάδι χωρίς μεσάζοντες

 

"Βροχή" πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο "πείραμα" της πατάτας.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας κινείται πλέον στο ρυθμό των ίδιων των πολιτών, δήλωσε το μέλος της Κώστας Τζομίδης, εξηγώντας ότι ήδη ετοιμάζεται το έδαφος για να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.
Όπως εξήγησε, σε έρευνα που έγινε μέσω της ιστοσελίδας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.
Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φασόλια, όπως ανέφερε ο κύριος Τζομίδης, η Ομάδα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με παραγωγό των Πρεσπών και δεν αποκλείεται- εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν- τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.
Όπως είπε ο κύριος Τζομίδης, σε κάθε συμφωνία που συζητείται, προτού κλείσει οριστικά, η ομάδα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι τα προϊόντα που διανέμονται στους καταναλωτές είναι υψηλής ποιότητας. «Κοιτάμε τα πιστοποιητικά των παραγωγών, ενώ, εάν κριθεί αναγκαίο, ιδίως για τη διάθεση ευπαθών προϊόντων, δεν αποκλείεται να καταφύγουμε για αναλύσεις ακόμα και στο Χημείο του Κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Σάββατο 3 Μαρτίου, οπότε και θα παραδοθούν άλλοι 75 τόνοι πατάτας σε 1100 οικογένειες της Κατερίνης και πολίτες γειτονικών Νομών.
Αντίστοιχη δράση οργανώνεται και στη Βέροια, όπου τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας» θα διαθέσουν πατάτες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.

http://www.newsit.gr

διαβάστε περισσότερα »

ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ,ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΙΣΧΥΣ

 

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Οι πρόσφατες δηλώσεις του τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση, με τις οποίες αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία επί των νήσων Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ούτε ως αποσπασματικές ούτε ως προϊόν στιγμιαίας έξαρσης. Πρόκειται για δηλώσεις που εγγράφονται και ερμηνεύονται στη βάση της συγκροτημένης στρατηγικής του στρατηγικού βάθους, όπως άλλωστε πολύ ευκρινώς ανέλυσε ο ίδιος στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος».
Παρατηρούμε ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την ένταση σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της στους θαλασσίους χώρους του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτή η συμπεριφορά υπαγορεύεται από την στρατηγική προτεραιότητα της Τουρκίας να αυξήσει τη θαλασσία της ισχύ, κάτι που θα της επιτρέψει να διευρύνει ακόμη περισσότερο την θεμελιακή έννοια για την εξωτερική της πολιτική, αυτή δηλαδή του στρατηγικού βάθους.
Η πολυσύνθετη έννοια της θαλασσίας ισχύος αναλύθηκε για πρώτη φορά από τον κορυφαίο θεωρητικό της γεωπολιτικής του θαλασσίου χώρου, τον αμερικανό Άλφρεντ Μάχαν (1840-1914), από τον οποίο επηρεάστηκε και ο Νταβούτογλου και ο οποίος προσδιορίζει τη θαλασσία ισχύ ως τη δυνατότητα ελέγχου των θαλασσίων οδών καθώς επίσης και της νομής και κατοχής των θαλασσίων πόρων, οι οποίοι προσδίδουν πολιτική δύναμη και οικονομική ευρωστία στα κράτη. Ο Μάχαν, αφού αφιέρωσε χρόνια μελέτης στην ιστορία της ανόδου της Μεγάλης Βρετανίας ως μεγάλης ευρωπαϊκής δυνάμεως, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η θαλασσία ισχύς μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην μετατροπή ενός κράτους σε ισχυρό, αν συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:
Αν διαθέτει κατάλληλη γεωγραφική θέση, όπως για παράδειγμα να γειτνιάζει με σημαντικές θαλάσσιες διόδους.
Αν η φυσική διαμόρφωση των ακτογραμμών του τού παρέχει πρόσθετα πλεονεκτήματα όπως νησιά και φυσικά λιμάνια.
Αν διαθέτει μεγάλη έκταση ακτογραμμής σε σχέση με τον πληθυσμό του.
Αν έχει ψηλό ποσοστό πληθυσμού το οποίο στρέφεται προς τη θάλασσα (αλιεία, εμπορικό ναυτικό, ισχυρό πολεμικό ναυτικό)
Αν η πολιτική της κυβέρνησης παρέχει συστηματική και ευφυή καθοδήγηση με στόχο την ανάπτυξη της θαλασσίας ισχύος.
Αυτό που σήμερα περιορίζει την ανάπτυξη της τουρκικής θαλασσίας ισχύος, σε σχέση με τις πέντε προαναφερθείσες προϋποθέσεις, είναι το μειονέκτημα που προσδιορίζεται από την ανισορροπία που προκαλείται από την ύπαρξη σε μεγάλη έκταση ακτογραμμής της χώρας χωρίς όμως να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε ανοικτή θάλασσα, τόσο στο Αιγαίο, λόγω του ελλαδικού πλεονεκτήματος, όσο στην Α. Μεσόγειο, λόγω της ύπαρξης της Κύπρου. Αυτή η πραγματικότητα επιβάλει στην Τουρκία το «σύνδρομο της Συνθήκης των Σεβρών», τη μειονεκτική γεωπολιτική θέση δηλαδή ότι είναι εγκλωβισμένη στα δικά της χωρικά ύδατα λόγω του ότι τρία βασικά της λιμάνια (Κωνσταντινούπολης, Σμύρνης και Μερσίνας) είναι από θαλάσσης αποκλεισμένα καθώς επίσης παραμένει χωρίς πρόσβαση στις ναυτικές οδούς που εξασφαλίζουν διασύνδεση της Τουρκίας με το δυτικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή. Ως εκ τούτου η Τουρκία παραμένει κράτος ξηράς, όπως επέβαλαν οι δυτικές δυνάμεις με τη Συνθήκη των Σεβρών το 1920.
Με το νέο στρατηγικό σχεδιασμό των ισλαμιστών όπου η Τουρκία θα πρέπει να αναδυθεί, μέχρι τα μέσα του τρέχοντος αιώνος, με πλανητικούς όρους, σε δύναμη διεθνούς εμβέλειας, το «σύνδρομο της Συνθήκης των Σεβρών» περιορίζει την Τουρκία από το ζωτικό χώρο της εγγύς θαλασσίας λεκάνης (Μαύρη Θάλασσα, Αν. Μεσόγειο, Ερυθρά Θάλασσα και Περσικός Κόλπος) ο οποίος είναι κομβικής σημασίας, κατά το Νταβούτογλου, για τα μακροχρόνια σχέδια της χώρας του.
Επιπλέον παράγοντες οι οποίοι αναγκάζουν την Τουρκία να κινηθεί προς την κατεύθυνση απόκτησης θαλασσίας ισχύος είναι: α) Η επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης, η οποία αυξάνει τις προϋποθέσεις του διεθνούς εμπορίου, και μάλιστα διά θαλάσσης, β) Η ραγδαία αύξηση των παγκοσμίων ενεργειακών αναγκών γεγονός που καθιστά τόσο τις υποθαλάσσιες ενεργειακές πηγές όσο και τις θαλάσσιες ενεργειακές οδούς του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου σε μείζονος σημασίας γεωστρατηγικά εργαλεία, ιδιαίτερα αν δει κάποιος αυτό τον παράγοντα σε σχέση με τις ευρωπαϊκές προσπάθειες απεξάρτησης της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.
Επομένως, θα ήταν παιδαριώδες σφάλμα στρατηγικής προσπέλασης και εκτίμησης να μη θεωρείται ως πηγή των τουρκικών διεκδικήσεων και ηγεμονικών αξιώσεων επί του Αιγαίου και των θαλασσίων χώρων της Κύπρου ο γεωπολιτικός αναθεωρητισμός της Τουρκίας καθώς επίσης και η συνεχής διεύρυνση του χάσματος στο γεωπολιτικό δυναμικό των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά να εκλαμβάνεται ως πηγή του τουρκικού επεκτατισμού ο τριτοκοσμικός και αυταρχικός χαρακτήρας του κεμαλικού κράτους. Σε περίπτωση που κάποιος υιοθετήσει το δεύτερο οδηγεί στο παραπλανητικό και αφελές συμπέρασμα ότι η ενσωμάτωση της Τουρκίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα την εκδημοκρατικοποιήσει και θα την αναγκάσει να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές απειλές και την καταναγκαστική διπλωματία υποκαθιστώντας τις με οικονομικές δραστηριότητες, οπότε εκ των πραγμάτων θα εξαλειφθούν και οι απειλές εκ μέρους της (sic!).
Συνεπώς, οι διεκδικήσεις της Τουρκίας επί των θαλασσίων χώρων του Αιγαίου και της Α. Μεσογείου είναι συγκροτημένες και δομημένες και μπορούν να υλοποιηθούν μέσω δια της απόκτησης θαλασσίας ισχύος και υπηρετούν το φιλόδοξο στρατηγικό στόχο της διεύρυνσης του στρατηγικού βάθους της χώρας και της μετατροπής της σε περιφερειακό ηγεμόνα.

http://geopolitics-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_28.html
http://national-pride.org/

διαβάστε περισσότερα »

Το... καυτό Citroen DS4 R

 

 

Μετά το αγωνιστικό DS3 που διαπρέπει στο WRC, η Citroen ετοιμάζει και το DS4 Racing. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή και δεν προορίζεται για τις πίστες αλλά για τους δρόμους. Σαφώς και θα υπάρξουν και αγωνιστικές εκδόσεις, όμως οι Γάλλοι θέλουν να ξεκινήσουν την παραγωγή των  «καυτών» εκδόσεων DS.
Το DS4 Racing θα διαθέτει τον 1.600αρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 256 ίππων. Παρά τη δύναμη του κινητήρα οι Γάλλοι ανακοινώνουν εκπομπές CO2 μόλις στα 155 g/km.
Το DS4 Racing διαθέτει νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, φουσκωμένα φτερά , νέα spoiler,  LED φώτα, διπλές απολήξεις εξατμίσεων, κα. Είναι χαμηλότερο κατά  35 mm σε σχέση με το «πολιτικό»  μοντέλο και πιο φαρδύ κατά 55 mm εμπρός και 75 mm πίσω.  Περισσότερα, αλλά και αναλυτικά τις επιδόσεις του DS4 Racing θα τα μάθουμε στη Γενεύη…
TWITTER: @trakousellis
FACEBOOK: Takis Trakousellis


protothema

διαβάστε περισσότερα »

Καστοριά: Αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου, για το ...πετρέλαιο στη λίμνη

 

Δελτίο τύπου από τον δήμο Καστοριάς:

Ολοκλήρωση εργαστηριακού ελέγχου του ρυπογόνου υγρού                                                                 που εντοπίστηκε στη λίμνη της Καστοριάς

Ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος της σύνθεσης του επιπλέοντος υγρού που εντοπίστηκε στη  λίμνη της Καστοριάς  την 23η Φεβρουαρίου 2012 από πιστοποιημένο εργαστήριο  χημικών αναλύσεων. Το υγρό φέρει ελάχιστη ποσότητα ορυκτέλαιου  (παράγωγα πετρελαϊκά) που επικάθησαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην επιφάνεια της λίμνης. Η  ποσότητα του ρυπογόνου αυτού  υγρού σε αναλογία μεγέθους και

πυκνότητας δεν ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει περιβαλλοντική ζημία. Μετά την άντληση της αναγκαίας ποσότητας δείγματος, από  εξειδικευμένο συνεργείο λήψης δειγμάτων της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς, το υπόλοιπο υγρό διασπάσθηκε με οικολογικά συστατικά αντιμετώπισης ρυπάνσεων υδάτων.
Παράλληλα διενεργήθηκε χημική ανάλυση ποσότητας αλατιού που χρησιμοποιήθηκε ως αντιολισθητικό υλικό κατά τις ημέρες των χιονοπτώσεων και παγετού ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σχέση μεταξύ του υγρού που εντοπίστηκε στη λίμνη και του αλατιού που χρησιμοποιήθηκε. Στα  αποτελέσματα του ελέγχου δεν διαπιστώθηκε αντίστοιχο παράγωγο υλικό (ορυκτέλαιο), παρά μόνο μικρή ποσότητα άμμου.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, στην περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε ενέργεια ρύπανσης ή επιβάρυνσης της λίμνης να επικοινωνούν άμεσα με το Γραφείο Επιτροπής Λίμνης του Δήμου Καστοριάς στα τηλέφωνα:

     24673 51157,

κιν. 6970142425.

Η λίμνη μας, αποτελεί στολίδι και σύμβολο του Δήμου Καστοριάς και είναι ένα ζωντανό οικολογικό σύστημα, η προστασία του οποίου αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του καθενός μας.

oladeka.blogspot.com

διαβάστε περισσότερα »

Σωθήκαμε! Η Τζούλια ιδρύει επιτέλους το κόμμα της

 

Τελικά το ονόμασε Π.Α.Ν.Ο.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου το είπε και το έκανε. Ιδρυσε το δικό της κόμμα και αποφάσισε να τα πάει όλα Π.Α.Ν.Ο όπως ονόμασε το κόμμα της. Οι βουλευτές ήδη ......αρχίζουν να τρέμουν στην ιδέα ότι θα τους πάρει τις έδρες τους η Τζούλια. Η Ελληνίδα Τσιτσολίνα είναι..

με το ένα πόδι στη Βουλή!!! Οπως τώρα η Βουλή μας έχει 1 "εκατομμυριούχο" και 299 παρθένες που δεν ξέρουν τίποτα για τον φόνο έτσι και η επόμενη Βουλή θα έχει 299 παρθένες και μία Τζούλια!!!!!!!! Φανταζόμαστε ότι στις πρώτες δημοσκοπήσεις το κόμμα της Τζούλιας θα σαρώνει..... Η Τζούλια και οι Αγανακτισμένοι Οικολόγοι, Δεν Ξεχνούν, δεν συγχωρούν....

kafeneio-gr

διαβάστε περισσότερα »

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας

 

Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη

Πέθανε μόλις πριν από λίγο όπως έγινε γνωστό, ο δημοφιλής ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας, στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο όπου και διακομίσθηκε μάλλον νεκρός, έπειτα από πρόβλημα στη καρδιά του. Οπως δήλωσε στο Mega, η διευθύντρια του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, ο 70χρονος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή κατά..

την διακομιδή του στο νοσοκομείο. Ειχε έντονο θωρακικό άλγος, εντός του ασθενοφόρου έγιναν προσπάθειας ανάνηψης, ενώ επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου έδωσαν μάχη να τον επαναφέρουν στην ζωή, χωρίς αποτέλεσμα. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στην επίσημη ιατρική ανακοίνωση, όπως πρόσθεσε η ίδια.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του. Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία. Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη. Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα. Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν «Η θεία μου η χίπισσα] του Αλέκου Σακελλάριου.

taxalia.blogspot.com
διαβάστε περισσότερα »

Αναθεώρηση εκφράσεων

douleia_494x320 
1. Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα “Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο” (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).
2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση “Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές” (δεν έχετε είπαμε).
3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση “Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις” (Μία; χαχαχαχα … !!!).
4. Καταργείται πλέον το σύνθημα “Ο π…ελάτης έχει πάντα δίκιο” (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).
5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).
6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).
7. Η φράση “εθελοντική εργασία” θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος “εργασία” από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.
8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά “Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

olympia μέσω facebook

διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Πατάτες για όλους!

Εντυπωσιακά στοιχεία δίνει ο ιστότοπος της εθελοντικής ομάδας δράσης νομού Πιερίας για τις απευθείας πωλήσεις αγροτικών προϊόντων: 1.110 οικογένειες από την Κατερίνη παρήγγειλαν σε 20 ώρες άλλους 75 τόνους πατάτες. Η παράδοση θα γίνει το επόμενο Σάββατο 3 Μαρτίου.

Οι παραγωγοί λένε «ευχαριστώ» και χαρίζουν 2 τόνους πατάτες στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» των εθελοντών.

Για την Βέροια ετοιμάζεται η επόμενη δράση με 24 τόνους πατάτες από την «Οικολογική Ομάδα Βέροιας».

Προαναγγέλλεται μαζική αγορά νέων προϊόντων κατ ευθείαν από τους παραγωγούς, όπως λάδι, ρύζι, όσπρια και μακαρόνια, πολύ σύντομα.

Η διάθεση 24 τόνων πατάτας, το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κατερίνη, ήταν άκρως επιτυχής, μας πληροφορεί. «Η παράδοση έγινε με υποδειγματικό τρόπο, χωρίς να παρουσιαστεί η παραμικρή δυσκολία. Ναι, κύριε Reichenbach, σχεδιασμένη από έλληνες πολίτες και άψογη οργάνωση «made in Greece», γράφουν. Από τις 9 το πρωί και επί 4 ώρες, 533 οικογένειες με εκατοντάδες οχήματα, κατέκλεισαν το πάρκινγκ των δικαστηρίων Κατερίνης και χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα, αγόρασαν 24 τόνους πατάτες, απευθείας από τον παραγωγό, στην ελκυστική τιμή των 0,25 € το κιλό.

http://www.prionokordela.gr/

διαβάστε περισσότερα »

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ!!!

 

ntinome elinika

Και τα καλλυντικά μας τα προμηθευόμαστε απο την μητέρα Ελλάδα... απο αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής υπαίθρου!!! Ούτε ένα σεντ στα Αμερικανάκια, τους Γερμαναράδες και τους Ανθέλληνες Ολλανδούς... 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ (σαπούνι σώματος, αφρόλουτρο Καραβάκι, Aromatics, Natura, Olivia, αφρός ξυρίσματος Καραβάκι). Ιστορική ελληνική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1870 στο Πλωμάρι Λέσβου). Από το Φεβρουάριο του 2001 λειτουργεί το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Ριτσώνα, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιού στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. www.papoutsanis.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΑPIVITA (σαπούνι, σαμπουάν, κρέμες σώματος, αρωματοθεραπεία). Σειρά φυσικών καλλυντικών υψηλής ποιότητας, με ολοένα αυξανόμενες πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ξεκίνησε το 1979 με 4 άτομα προσωπικό και σήμερα απασχολεί 220 άτομα και παράγει πάνω από 300 διαφορετικά προϊόντα. www.apivita.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΚΟΡΡΕΣ (σαπούνι σώματος, αφρόλουτρο, καλλυντικά, αντιηλιακό, αρωματοθεραπεία, σαμπουάν, φαρμακευτικά προϊόντα). Σειρά φυσικών προϊόντων με μεγάλο αριθμό καταστημάτων στο εξωτερικό. www.korres.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Mastihashop (προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, οδοντόκρεμα και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα, παραδοσιακά γλυκά και ποτά, τσίχλες, μαστίχα και μαστιχέλαιο). Συνεταιριστική εταιρεία που εκπροσωπεί την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. www.mastihashop.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΥΡΗΚΑ (ΕΥΡΗΚΑ απορρυπαντικά πιάτων και ρούχων, ΤΙΚ ΤΑΚ καθαριστικό τουαλέτας, TOPINE απολυμαντικό, FLUP αποφρακτικό, CLARO σκόνη πλυντηρίου πιάτων, FRESH AIR αποσμητικό χώρου, FAMOSO για τζάμια, ALGOFLASH λιπάσματα και προϊόντα φυτών, AROXOL εντομοκτόνο, ZITA ultra και ΕΥΡΗΚΑ καθαριστικά). Ο Όμιλος ΕΥΡΗΚΑ ξεκίνησε την πορεία του από την Κύπρο, όπου το 1959 ο Ξάνθος Σαρρής ίδρυσε την ΕΥΡΗΚΑ ΛΤΔ., στην Αμμόχωστο. Ένα χρόνο μετά προχώρησε στην ίδρυση δεύτερης εταιρείας στην Ελλάδα, με την επωνυμία ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς, το 1960, στην Αθήνα. Σημαντικός σταθμός ήταν η πλήρης καταστροφή της κυπριακής εταιρείας, το 1974, λόγω της τουρκικής εισβολής. Η εταιρεία κατάφερε να επαναλειτουργήσει 30 ημέρες μετά, στη Λεμεσό, στηρίζοντας την προσπάθεια των προσφύγων εργαζομένων της. Το 1977 η ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς μετέφερε την έδρα της στο Βόλο και εκεί ξεκίνησε τη δημιουργία των σύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής της, τις οποίες διατηρεί μέχρι σήμερα. www.eureka.com.cy

ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ROLCO – MyPlanet (MyPlanet σειρά απορρυπαντικών, AVA, ROL και ESSEX απορρυπαντικά, HiGeen αντισηπτικό gel χεριών, καλλυντικά TACT Beauty Care, Herborium apothecary αρώματα και φροντίδα σώματος, ROLCO BtoB επαγγελματικός καθαρισμός). Ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε το 1948 στο Μοσχάτο Αττικής και σήμερα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια στην ΝΑ Ευρώπη. www.rolco.gr, www.herborium.gr, www.myplanet.com.gr.

ΞΕΝΗ

Procter & Gamble, κρατηθείτε (Pantene, Vidal Sassoon, Ivory, Camay, Herbal Essences, Gillette, Wella, Secret, Old Spice, Always, Tampax, Crest, Fixodent, Oral-B, Head & Shoulders, Olay, Max Factor, Nice n’ Easy, Cover Girl, SK-II, Vicks, Ariel, Tide, Ace, Luv, Swiffer, Zest, Dash, Bold, Mr. Clean, Pampers αλλά και αρώματα Valentino, Dolce Gabbana, Polo, Dunhill, Christina Aguilera, Lacoste, Naomi Campbell, Gucci, Hugo Boss, Escada, Burberry και Puma, ηλεκτρικές συσκευές Braun, τροφές ζώων Eukanuba, Pringles πατατάκια (μην τα φάτε, λουστείτε!), μπαταρίες Duracell). Αμερικανική πολυεθνική, η τέταρτη πιο κερδοφόρος επιχείρηση στον κόσμο που δραστηριοποιείται σε 160 χώρες παγκοσμίως, προφανώς δεν χρειάζεται να τους κάνουμε πλουσιότερους. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.pg.com

ΞΕΝΗ

Colgate – Palmolive, (Colgate, Kolynos, Palmolive, καθαριστικά ΑΖΑΧ, καθαριστικά ρούχων Soflan και Soupline, Fabuloso, Mennen). Αμερικανική πολυεθνική, ανταγωνίστρια της P&G, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1963 με δικό της εργοστάσιο στην Π. Ράλλη. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ, αλλά τουλάχιστον παράγει στην Ελλάδα! www.colgate.com.gr

ΞΕΝΗ

Unilever, (Vaseline, Ultrex, Timotei, Svelto, Sun, Skip, Rexona, Organics, Omo, Lux, Klinex, Dove, Cif, Cajoline, Brut, Axe, Aim). Διαφοροποιημένη πολυεθνική με δραστηριότητα σε πολλόυς τομείς, βλ. και τρόφιμα. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.unilever.gr

ΞΕΝΗ

Scwarzkopf, (. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ! www.unilever.gr

http://makeleio.gr

διαβάστε περισσότερα »

NEA AYTOKTΟNIA ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

karampina-aftoktonia1

 

Τραγικό τέλος στη ζωή του έβαλε σήμερα το πρωί ένας 51χρονος άντρας, στο Διπόταμο.

Πρόκειται για τον Β.Σ., τον οποίο αναζητούσαν σήμερα το πρωί οι οικείοι του και τον εντόπισαν στην αποθήκη του σπιτιού τους πυροβολημένο στο κεφάλι με την κυνηγετική του καραμπίνα δίπλα. Οι κάτοικοι του χωριού παραμένουν συγκλονισμένοι καθώς μιλάνε για έναν πολύ καλό οικογενειάρχη (παντρεμένος και πατέρας δυο ενήλικων παιδιών) και επαγγελματία (διατηρούσε τσαγκάρικο στο κέντρο των Τρικάλων) που δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Η αστυνομία συλλέγει στοιχεία στην περιοχή και προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι για το τι μπορεί να οδήγησε τον άτυχο άντρα στο απονενοημένο διάβημα.

trikalavoice.gr

διαβάστε περισσότερα »

Αυτά είναι τα υποψήφια τραγούδια για τον ελληνικό τελικό της Eurovision!

 

ΑΚΟΥΣΤΕ τα τέσσερα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στις 12 Μαρτίου!

Στις 11:00 το πρωί της Τρίτης, η ΕΡΤ μέσω της ιστοδελίδας: www.ert.gr/eurovision και των ιστοσελίδων της στα social media: www.facebook.com/eurovisionert και twitter.com/eurovisionert, παρουσίασε τα τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια του Ελληνικού Τελικού.
Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι:

1. No Parking
2. Killer Bee
3. Baby I’m Yours
4. Aphrodisiac

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΕΔΩ

http://www.newsit.gr

διαβάστε περισσότερα »

Μεσσαρά: Κρέμασε τον σκύλο του γείτονα του! [φωτο]

 

Μεσσαρά: Κρέμασε τον σκύλο του γείτονα του! [φωτο]

Ένας κάτοικος της Μεσσαράς του Ηρακλείου Κρήτης είδε τον γείτονα του, να κρεμάει έναν σκύλο μέσα στην αυλή του σπιτιού του στις 11:00 το πρωί της Καθαρά Δευτέρας.

Τρέμοντας και ο ίδιος από την ταραχή, τον κατήγγειλε στην Αστυνομία και όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν επί τόπου τους έδειξε και τις φωτογραφίες, που είχε τραβήξει. Ο σκύλος, που ήταν Γερμανικός Ποιμενικός, ανήκε σε κάποιον γείτονα του δράστη. Ο 30χρονος δράστης συνελήφθη από τους άνδρες του Α.Τ. Μοιρών, κρατήθηκε στο τμήμα και εκεί διανυκτέρευσε.

Σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και η δίκη του αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι. Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και μάλιστα δικαιολόγησε τον εαυτό του λέγοντας, ότι δεν κρέμασε το ζώο από το δέντρο, αλλά ότι το ξεκρέμασε!

Η Μ.Κ.Ο. Ζωφόρος με την οποία επικοινωνήσαμε, ώστε να επιβεβαιώσουμε την καταγγελία, μας διαβεβαίωσε, ότι όσα μας περιέγραψαν, ήταν αληθή. Μάλιστα μας τόνισαν, ότι μέλη της κάνουν προσπάθειες, ώστε ο δικηγόρος τους να παραστεί στη δίκη με την πλευρά της πολιτικής αγωγής λόγω έννομου συμφέροντος, αναφέρει το zoosos.

http://www.tsantiri.gr

διαβάστε περισσότερα »

Στη φυλακή υφυπουργός στη Ρουμανία.Έπαιρνε ποσοστά από τις αποζημιώσεις πολιτών. EΔΩ θα τον κάναμε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

 

Ο υφυπουργός Γκεόργκε Κόστιν, αρμόδιος για τα δικαιώματα των «επαναστατών» του Δεκεμβρίου του 1989 στη Ρουμανία, προφυλακίστηκε σήμερα με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της κατάχρησης εξουσίας, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία καταπολέμησης της.. διαφθοράς (DNA).
Ο Κόστιν καθαιρέθηκε αμέσως από τα καθήκοντά του, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο υπουργός έπεισε εκατοντάδες άτομα να του παραχωρήσουν το 15% των αποζημιώσεων που έλαβαν αναδρομικά για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους στην εξέγερση κατά του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, τον Δεκέμβριο του 1989.
Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 600.000 ευρώ την περίοδο 2009-11, όταν ήταν επικεφαλής μιας ένωσης «επαναστατών». Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει διώξεις σε βάρος άλλων δύο μελών της ίδιας ένωσης.
Με βάση τη νομοθεσία όσοι συμμετείχαν στην εξέγερση κατά του Τσαουσέσκου και οι απόγονοι των θυμάτων του καθεστώτος δικαιούνται να λάβουν ένα «πιστοποιητικό επαναστάτη» με το οποίο αποκτούν διάφορα πλεονεκτήματα, όπως μια ισόβια αποζημίωση που αγγίζει τα 450 ευρώ το μήνα. Από την υιοθέτηση αυτού του αμφιλεγόμενου νόμου ο αριθμός των δικαιούχων αυξάνεται διαρκώς και σήμερα φτάνει τις 16.000 ανθρώπους.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να τροποποιήσει το νόμο για να περιορίσει τα δικαιώματα και να διαγράψει από τον κατάλογο τους απατεώνες. Ωστόσο, τρία μέλη μιας άλλης ένωσης «επαναστατών» πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαφωνώντας με την αλλαγή της νομοθεσίας.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

διαβάστε περισσότερα »

Ερχεται το A1 της BMW!

 

 

Από την στιγμή που η Audi έριξε στην αγορά το Α1 και η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα A-Class που αποστασιοποιείται πλήρως από το τωρινό μοντέλο, ήταν επόμενο η BMW να μην κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Καλή και χρυσή η σειρά 1 αλλά το πισωκίνητο set-up της δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την πρακτικότητα των προσθιοκίνητων και για αυτό οι Γερμανοί ετοιμάζουν ένα νέο «μικρό» με την κίνηση στους εμπρός τροχούς (θα υπάρξει και τετρακίνητη έκδοση).
Πότε θα το δούμε στους δρόμους; Καταρχήν να πούμε πως η σειρά 1 θα συνεχίσει να παράγεται και τη νέα γενιά θα τη δούμε μέσα στο 2013 δίχως να καταργούνται οι κάμπριο και κουπέ εκδόσεις, σύμφωνα με το περιοδικό Auto Express. Στη συνέχεια θα δούμε το προσθιοκίνητο BMW το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα του επόμενου MINI και θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις κόμπακτ διαστάσεις, τους μεγαλύτερους χώρους (και για αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί σειρά 1 GT).
Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων θα δούμε νέας γενιάς βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες συμπεριλαμβανομένου του νέου turbo 1,6 lt που θα αποδίδει περίπου 150 PS με εκπομπές CO2 στα 100 g/km. Επίσης, να προσθέσουμε πως είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα μικρό SUV που θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Countryman.

protothema

διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Καστοριά: Πολλά τα μποφορ σήμερα.Κατέρευσε σκεπή, ξηλώθηκε η περίφραξη του παγοδρομίου και ένας θεός ξέρει τι άλλο

 

Από την πτώση της λαμαρινοσκεπής, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κάτω από την οικία.

Το συμβάν έγινε στις 13:55 . Αμέσως έφτασαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 7 άντρες για να απομακρύνουν την σκεπή, καθώς και η
αστυνομία. Ευτυχώς δεν περνούσε κανείς εκείνη την ώρα από το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο!

Ακολουθούν φωτογραφίες από την πεσμένη σκεπή αλλά και από τη μεσοπεσμένη περίφραξη με ξύλινα κάγκελα του παγοδρομίου στην Κύκνων.

http://oladeka.blogspot.com

διαβάστε περισσότερα »

ΔΑΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΑΜΕ ΤΗΝ ΚΛΟΥΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

DSC04052 DSC04022 DSC04024 DSC04025 DSC04028 DSC04032 DSC04039 DSC04041 DSC04042 DSC04043 DSC04044 DSC04045 DSC04050

Χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή σε όλους!!!!!!!!!

apolnaboss

διαβάστε περισσότερα »

To τουρσί...

 

Ο χειμώνας είναι η εποχή που υπάρχουν άφθονα λαχανικά. Ένας πολύ εύκολος και γευστικός τρόπος να τα συντηρήσουμε για όλο το χρόνο είναι να τα κάνουμε τουρσί. Γευστικά και αρωματικά, τα τουρσιά χρωματίζουν το τραπέζι μας νοστιμεύοντας τη Σαρακοστή αλλά και το καθημερινό μας διαιτολόγιο. Πικάντικα ή γλυκόξινα, τα...
συναντάμε σε διάφορα μεγέθη, ολόκληρα ή ψιλοκομμένα. Δίνουν υπέροχη γεύση στις σαλάτες και στα κρεατικά μας, αλλά τρώγονται ευχάριστα και μόνα τους. Eπιλέξτε, λοιπόν, φέτος, αντί να αγοράσετε τουρσί, να το φτιάξτε μόνοι σας, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες.
Για να παρασκευάσουμε τουρσί διαλέγουμε πάντα φρέσκα λαχανικά τα όποια πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μέσα σε ένα 24ωρο.
Αλατίζουμε τα ωμά λαχανικά με χοντρό αλάτι, για να φύγει το περιττό νερό που μπορεί να αραιώσει το ξίδι. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε στρώσεις με αλάτι ή τα βουτάμε σε άλμη έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να παραμείνουν μέσα στην άλμη. Τα αφήνουμε για 24-48 ώρες, κατόπιν τα ξεβγάζουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε καθαρά και στεγνά βάζα. Δεν τα γεμίζουμε ως επάνω, αλλά αφήνουμε ένα κενό 2,5 εκατοστά από το στόμιο του βάζου. Τέλος, γεμίζουμε τα βάζα με ξίδι, αφήνοντας ένα κενό 1,5 εκ. από πάνω ,αν θέλουμε βάζουμε και 2 σκελίδες σκόρδο. Τα σκεπάζουμε με λάδι και τα αφήνουμε για 10 ημέρες σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον πριν καταναλωθούν.
Το τουρσί αν και είναι πολύ εύκολη λύση για να συνοδεύουμε τα πιάτα μας ,όπως κρέατα και θαλασσινά, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο από κάποιον που ακολουθεί διατροφή χαμηλή σε νάτριο όπως άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση ή νεφρική ανεπάρκεια.

http://press-gr.blogspot.com

διαβάστε περισσότερα »

Από που προέρχεται η λέξη «κούλουμα»;

 

Χειροποίητος χαρταετός

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας. Το ξεκίνημα της Σαρακοστής γιορτάζεται με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή λαγάνα, η ταραμοσαλάτα και οι ελιές.

Μια χαρακτηριστική λέξη που χρησιμοποιούμε για την Καθαρά Δευτέρα είναι τα Κούλουμα, τα οποία σηματοδοτούν το τέλος της αποκριάς και αναφέρονται στο παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

  • Τι σημαίνει η λέξη “κούλουμα”

Για την προέλευση της λέξης “κούλουμα” αλλά και την καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Μία από τις λανθασμένες ερμηνείες που ακούγονται, είναι εκείνη που λέει ότι τα “κούλουμα” προέρχονται από την λατινική λέξη “CULUMUS”, κάτι που δεν μπορεί να ισχύει αφού… δεν υπάρχει τέτοια λέξη στα λατινικά.

Η παραπάνω παρανόηση οφείλεται στην εκδοχή που θέλει τα “κούλουμα” να αποτελούν αναγραμματισμό του λατινικού “CUMULUS” που σημαίνει “σωρός, αφθονία”, αλλά και “τελείωμα”. Το πιθανότερο λοιπόν, είναι το cumulus να έγινε “κούμουλα” και στη συνέχεια “κούλουμα”, με την ένοια ότι την ημέρα καταναλώνουν όλοι αφθονία νηστίσιμων τροφών και παράλληλα σηματοδοτεί το τελείωμα της Αποκριάς.

Τα τελευταία χρόνια αναφέρεται επίσης ότι η λέξη “κούλουμα”, προέρχεται από την αλβανική λέξη KULM ή KOLUM που -υποτίθεται- σημαίνουν “καθαρός” και συνδιάζονται με την Καθαρά Δευτέρα. Στην αλβανική γλώσσα όμως από τις παραπάνω λέξεις υπάρχει μόνο το kulm και σημαίνει “κορυφή”, οπότε δεν γνωρίζουμε πού στηρίζεται αυτή η θεωρία και πόσο βάσιμη μπορεί να είναι.

Σύμφωνα με την δεύτερη πιθανή εκδοχή τώρα, η λέξη “κούλουμα”, προέκυψε από την λατινική λέξη “COLUMNA”, που σημαίνει “κολώνα”. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για αρχαία προέλευση της γιορτής, η παράδοση λέει ότι οι Αθηναίοι πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, γιόρταζαν την Καθαρά Δευτέρα στις πλαγιές του λόφου του Φιλοπάππου όπου έτρωγαν και έπιναν καθισμένοι στους βράχους, μέχρι τη δύση του ηλίου. Αμέσως μετά, οι Ρουμελιώτες γαλατάδες που ζούσαν στην Αθήνα έστηναν χορό -κυρίως τσάμικο- στους στύλους του Ολυμπίου Διός, στις “κουλώνες”, όπως έλεγαν με την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά τους.

Τα κούλουμα, είναι γνωστά και με ορισμένες παραλλαγές της λέξης όπως κουμουλάθες, κούλουμπα, κούμουλες.

Πηγή: pyles.tv

Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2012/02/apo-pou-proerxetai-lexi-koulouma/#ixzz1nZuVwCzH

διαβάστε περισσότερα »

Το υπουργείο προειδοποιεί όσους ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια

 

Το υπουργείο προειδοποιεί όσους ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια

Είσαι άπορος και δεν έχεις να φας;

Το υπουργείο φροντίζει για σένα, με έναν ευφάνταστο τρόπο. Η σατιρική αφίσα που δημοσιεύτηκε στο silentcrossing κάνει το γύρο του διαδικτύου!

Η ανακοίνωση γράφει:
- Να χρησιμοποιούν αποστειρωμένα γάντια
- Να φορούν αποστειρωμένο καπέλο και ποδιά
- Να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα με τα τρόφιμα
- Να γίνεται βούρτσισμα δοντιών πριν και μετά το φαγητό

Διαβάστε το φυλλάδιο

http://www.tsantiri.gr

διαβάστε περισσότερα »

Εκδικάζεται η μήνυση Αβραμόπουλου κατά δύο καστοριανών

 

Μια περίεργη υπόθεση “συκοφαντικής δυσφήμισης”, με μηνυτή τον υπουργό άμυνας Δ. Αβραμόπουλο (σ.σ. πάλι καλά που δεν τους έστειλε στρατοδικείο) και κατηγορούμενους δύο συμπολίτες μας (στελέχη της...
Ν.Δ.) οι οποίοι στην προσωπική τους ιστοσελίδα σχολίασαν με καυστικό τρόπο την πολιτική διαδρομή του πρώτου, από τα πόστα που κατείχε στο παρελθόν, εκδικάζεται στην Καστοριά τον άλλο μήνα .
Το εντυπωσιακό είναι ότι το κατηγορητήριο εστιάζεται σε ορισμένους χαρακτηρισμούς όπως “αλλομπάλκονος” ή “σοβαροφανείς τενεκέδες”, που δεν υπάρχουν σε κανένα ελληνικό λεξικό και ως εκ τούτου δεν στοιχειοθετούν κατηγορία!
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την ευθυκρισία της ελληνικής δικαιοσύνης, από ελευθερόφρονες δικαστές, που δεν επηρεάζονται από την εκάστοτε εξουσία.

εφημερίδα "ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ"

διαβάστε περισσότερα »

Τα... παλάτια των Ανεξάρτητων Αρχών!

 

Αν και θέλουν να είναι ανεξάρτητες, οι Αρχές είναι απόλυτα... εξαρτημένες από τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Σχεδόν 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο πληρώνει το Δημόσιο σε ενοίκια για τα γραφεία που στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», πρόκειται για κτίρια άνετα σε αντίθεση με χιλιάδες άλλες δημόσιες υπηρεσίες...

Για παράδειγμα, δεν μπορεί ο Συνήγορος του Πολίτη να συνεχίζει να πληρώνει μισθώματα για το πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5. Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι ότι τα περίπου 1,2 ευρώ τον χρόνο που δίνονται για τη μίσθωση γραφείων στο συγκεκριμένο κτήριο γεμίζουν τα... παγκάρια της Μονής Βατοπεδίου και διαχειριστής του ακινήτου ως επικεφαλής του μοναστηριού είναι ο... προφυλακισμένος ηγούμενος Εφραίμ.
Αλλά και το ΑΣΕΠ, που επί χρόνια φροντίζει για τη διαφάνεια στην επιλογή προσωπικού, πληρώνει πάνω από 150 χιλ. ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτήριο στην οδό Πουλίου. Περί τα 41.000 ευρώ είναι τα ενοίκια για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη Λεωφόρου Συγγρού.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

διαβάστε περισσότερα »

Καστοριά: Καρναβάλι Μεσοποταμίας 2012 (φωτογραφίες-βίντεο)

 

Παρά το ψιλόβροχο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και κυρίως με πολύ κέφι η παρέλαση του Καρναβαλιού Μεσοποταμία 2011. Μικροί και μεγάλοι...με έμπνευση και ρυθμό, παρέλασαν μπροστά από πλήθος κόσμου και επισήμων.
Στο φετινό καρναβάλι προσκεκλημένος ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου κ.Καζάκος, ο οποίος παρασύρθηκε με τις τοπικές αρχές και χόρεψαν όλοι μαζί σε καραβαλίστικους ρυθμούς.
Μπέτσκας

http://www.mpetskas.gr

διαβάστε περισσότερα »