Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΖΑΝΗ: 370 ΛΑΘΡΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΧΘΕΣ !!!!!


vlyyulygiugog
Από το πρωί της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στην Κοζάνη, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 370.
Πρόσφυγες κατά κύριο λόγο από τη Συρία, αλλά και από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, κατέφθασαν στην Κοζάνη μέχρι και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο προορισμός των οποίων ήταν η Ειδομένη και στη συνέχεια η πλευρά των συνόρων των Σκοπίων.
Εδώ και δυο μέρες η ΠΓΔΜ έχει κλείσει τα σύνορα, απαγορεύοντας την είσοδο στους Αφγανούς πρόσφυγες, ενώ για τους Σύριους και τους Ιρακινούς απαιτούν εκτός από το υπηρεσιακό σημείωμα, διαβατήριο ή ταυτότητα.
Οι πρόσφυγες της Συρίας, του Αφγανιστάν, αλλά και του Ιράκ, έφτασαν στην Κοζάνη  λόγω των κλειστών συνόρων των Σκοπίων.
Το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Αθήνα και κατέληξαν στη Κοζάνη, λόγω της παράκαμψης των αγροτών, όπου τους απαγορεύτηκε η συνέχεια του ταξιδιού από την Αστυνομία.
Το KOZANILIFE.GR, παραβρέθηκε στο σημείο, στο κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης όπου αντικρίσαμε οικογένειες με βρέφη και παιδιά, που όπως μας είπαν ταξιδεύουν πάνω από είκοσι ημέρες διασχίζοντας το Αιγαίο και φθάνοντας στα νησιά της Σάμου, της Λέρου και της Χίου.
Οι αρμόδιες αρχές της περιοχής με επικεφαλής την Αστυνομική Διεύθυνση της Κοζάνης, έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις.
Από την πρώτη στιγμή κλίθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης όλοι οι φορείς, προκειμένου να διενεργηθεί ευρεία σύσκεψη με σκοπό να μπορέσουν να διαχειριστούν την προσωρινή διαμονή των 370 και πλέον προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: