Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ...


Η κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη είναι η μοναδική κάτοικους του μικρού νησιού που ονομάζεται Κίναρος και όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (11.02.2016) συνετρίβη ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκλονισμένη από τα όσα έζησε τις τελευταίες ώρες αποκάλυψε πως τις 06:30 το πρωί της τηλεφώνησαν από το Πεντάγωνο.
«Τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα πάνε κι έρχονται συνέχεια εδώ» είπε η κα Κατσοτούρχη με λαχανιασμένη φωνή, σημειώνοντας πως «έχει γεμίσει ο κόσμος» από αεροπλάνα και καράβια που έχουν σπεύσει στο σημείο για να ψάξουν τους τρεις χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας θεωρούνται αγνοούμενοι.
«Με πήραν από το Πεντάγωνο στις 06:30 το πρωί και με ρωτούσαν» λέει και πρόσθεσε πως εκείνο που της είπαν είναι ότι βρήκαν τα συντρίμμια του Augusta Bell σε ορεινό μέρος του μικρού νησιού, που βρίσκεται ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, δυτικά της Λέρου και της Καλύμνου και διοικητικά ανήκει στην πρώτη.

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη, είναι η μοναδική κάτοικος στην Κίναρο, και έσπευσε από το πρωί να βρεθεί κοντά στο σημείο, στο οποίο φαίνεται να έπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Εγκαταστάσθηκε στο νησί μαζί με το σύζυγό της Μικέ, ο οποίος πέθανε στις 10 Ιουνίου του 2013. Κράτησε έτσι την υπόσχεσή που είχε δώσει στον πατέρα της, ότι μια μέρα θα επιστρέψει στην Κίναρο.
Εγκαταστάθηκε στο ξερονήσι μαζί με τον σύζυγό της Μικέ Κατσοτούρχη, ο οποίος καταγόταν απ' την Κάλυμνο και ζούσε μέχρι τότε με την Ειρήνη στην Αυστραλία.

Η Κίναρος

Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Έχει έκταση 4,5 τ.χλμ. . Διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 296μ.
Η Κίναρος είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 μαζί με το βόρειο τμήμα της Αμοργού και την γειτονική της Λέβιθα. Αποτελεί επίσης σημαντική περιοχή προστασίας πουλιών, καθώς το νησί αποτελεί τόπο αναπαραγωγής του Αιγαιόγλαρου και του Μαυροπετρίτη.
Στην κορυφή του νησιού έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά κατάλοιπα που μαρτυρούν οικιστική δραστηριότητα. Πιθανότατα υπήρξε μικρός οικισμός στο νησί κατά την περίοδο της ακμής της Κοινοπολιτείας της Αμοργού (Μινώα, Αρκεσίνη, Αιγιάλη).
Ο τελευταίος άντρας που κατοικούσε στο νησί (με τη γυναίκα του, Ελένη Θηραίου), ο Μικές Κατσοτούρχης, πέθανε στις 10 Ιουνίου 2013, αλλά αμέσως μετα, μετακόμησε ο υιός του με την σύζηγό του και πλέον το νησί έχει δύο μόνιμους κατοίκους. Οι προμήθιες με τα απαραίτητα, γίνονται με σκάφος απο την Αμοργό.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια: