Μια υπέροχη τουρτίτσα για την οικογένειά μας και τους καλεσμένους μας.Μια συνταγή για μια δροσερή και γευστικότατη τουρτίτσα με βάση από μπισκότων όρεο, κρέμα μπανάνας και επικάλυψη με σαντιγί. Θα γίνει ανάρπαστο…
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 25 μπισκότα oreo θρυμματισμένα
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
- 2 κ.σ. μπράντυ [ ή λικέρ της αρεσκείας σας]
- Για τη κρέμα μπανάνας:
- 500 γρ. μπανάνες καθαρισμένες
- 300 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 40 γρ. (2 κ.σ) μέλι
- 100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη καστανή
- ½ φακελάκι ζελέ μπανάνα
- Για την επικάλυψη:
- 2 μικρές κρέμες γάλακτος πλήρης [των 200 γρ. η μία]
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το μπράντυ και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό πυρεξάκι ή μικρό στρογγυλό τσέρκι 24 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα μπανάνας.
- Για τη κρέμα μπανάνας: Διαλύουμε το ζελέ μπανάνα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα με το γιαούρτι. Ρίχνουμε το ζελέ στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη κρέμα μας πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει.
- Για επικάλυψη: Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε τη συνταγή κατά προτίμηση με κορνέ ή με ανώμαλες κουταλιές της σούπας σκεπάζοντας όλη την επιφάνεια του και καίμε [προαιρετικά] τη σαντιγί μας με το ειδικό φλόγιστρο επιφανειακά ή προσθέτουμε την ώρα που σερβίρουμε ροδέλες φρεσκοκομμένης μπανάνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου