Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Συνταγή για να γεννάνε περισσότερα αυγά οι κότες. Μυστικά για να βλέπετε τις φωλιές πάντα γεμάτες




Έφτιαξε αυτή τη συνταγή και οι κότες γεννούσαν ασταμάτητα. Ο παναγιώτης από τη Καλαμάτα μας στέλνει τη δική του συνταγή για αύξηση της αυγοπαραγωγής: Ερασιτεχνικές δοκιμές για αυγοπαραγωγή: καλαμπόκι παραγωγής μου. Φιστίκι. Πίτουρο. Λάδι. Μαρμαρόσκονη. Μπουκοβο. Τα αποφάγια από το σπίτι. . Και που και που ρίγανη και κρεμμύδια.



Σχόλιο απο Ελληνικές Κότες:
Το μπούκουβο είναι πολύ γνωστό ότι αυξάνει τη παραγωγή. Είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος για αύξηση παραγωγής κυρίως από τις γιαγιάδες μας. Λένε οτι η πιπεριά σε συνδυασμό με το κάψιμο το σίδηρο και τις βιταμίνες που περιέχει βοηθάει τις κότες να γεννάνε περισσότερο. Το κάψιμο τις ζεσταίνει μέσα όταν δημιουργούνται τα αυγά. Είτε είναι μύθος είτε όχι η μέθοδος λειτουργεί μια χαρά και εν τέλη αυξάνεται η αυγοπαραγωγή.

Η μαρμαρόσκονη περιέχει πολύ ασβέστιο, ιδανικό για να δημιουργηθεί γρήγορα το τσόφλι και να μη ξοδέψει η κότα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά απο τον οργανισμό της. Η κότα έχει την τάση να αποθηκεύει το ασβέστιο στα κόκκαλα όμως το χειμώνα που η διατροφή είναι ελλειπή και κάνει κρύο χρειάζεται επιπλέον συμπλήρωμα. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.
Τα αποφάγια από το σπίτι το πίτουρο και το λάδι είναι μια υπερτροφή για τις κότες. Μα υπάρχει περίπτωση κότες που τρέφονται τόσο καλά να μη γεννάνε; Αυτό είναι αδύνατο. Το λάδι έχει πολλές θερμίδες και ο οργανισμός ζεσταίνεται, ενώ ακόμα πιστεύεται ότι κότες που τρέφονται με λάδι γεννούν πιο εύκολα τα αυγά τους και γλιστράνε καθώς γεννιούνται. Το πίτουρο από το σιτάρι είναι πάνφθηνο αλλά πολύ θρεπτικό. Σε συνδιασμό με άλλες τροφές μπορεί να γίνει μια άριστη πηγή τροφής. Για τα αποφάγια και τα βρεγμένα ψωμιά δεν έχω να πώ κάτι. Έχουμε πεί οτι είναι η πιο πλήρης τροφή.

Θέλω να τονίσω οτι η παραπάνω συνταγή είναι μακράν καλύτερη από τα έτοιμα φυράματα που δίνουν τα μαγαζια. Μιλάω απο προσωπική εμπειρία. Και αν θέλετε να δείτε τις κότες σας να γίνονται μηχανές αυγών ταίστε τες και φρέσκα χόρτα απο το μποστάνι η τραβάτε και μαζέψτε έξω να τις ταΐσετε. Τρώνε τα πάντα σχεδόν σε πράσινο. Με λίγες δοκιμές θα δείτε τι τους αρέσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: