Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ποια 16 νησιά; ΟΛΑ τα νησιά του Αιγαίου βάζει στην διαπραγμάτευση η Αγκυρα! - Ακόμα και την Εύβοια!



ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ. Για όποιον θεωρεί ότι στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη μόνο των 16 νησιών και νησίδων στο Αιγαίο που διεκδικούν, έρχεται ο δήμαρχος της Αγκυρας, Μελίχ Γκιοτσέκ κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος AKP και πιθανός διάδοχος του Ρ.Τ.Ερντογάν και με ένα tweet για τη Συνθήκη της Λωζάνης, δηλώνει ότι ΟΛΑ τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό διαπραγμάτευση!...
Ακόμα και οι Κυκλάδες και η Εύβοια που απελευθερώθηκαν το 1821 και εδαφικά περιελήφθησαν στο πρώτο νεοελληνικό κράτος το 1830!
Και οι Σποράδες που εντάχθηκαν στο ελληνικό κράτος με την ένταξη της Θεσσαλίας σε αυτό το 1881!
Το κείμενο που συνοδεύει το χάρτη με όλα τα ελληνικά νησιά σε έντονο μπλε χρώμα, στο λογαριασμό του στο τουίτερ, λέει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα...Και υπάρχουν κάποιοι που ξεδιάντροπα λένε πως επρόκειτο για επιτυχία...».
Εκτός από βλαξ και αλαζονικός, είναι και ανιστόρητος, δηλαδή.
Πριν από το εμπρηστικό tweet του Γκιοτσέχ, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, εγείρει αξιώσεις για το... σύνολο των ελληνικών νησιών, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το ζήτημα ‘γκρίζων ζωνών’ στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: