Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Kωσταράζι - Όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου. (Φωτγραφίες)









Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Κωσταράζι λειτούργησε σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, του Αρχιμ. Γεωργίου Ράνιου, του Εφημερίου του Ιερού Ναού Πρεσβ. Δημητρίου Συκόπουλου και του Διακόνου π. Ιακώβου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για τη χάρη του Θεού, αναλύοντας και εξηγώντας σύμφωνα με τους πατέρες της Εκκλησίας τι είναι η χάρη του Θεού.
Και έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας «τι να ζητήσουμε από τον Άγιο Δημήτριο» παροτρύνοντας το εκκλησίασμα πως στην ξηραμένη από την αμαρτία και την απιστία εποχή μας, θα πρέπει να του ζητήσουμε μια σταγόνα της χάριτος του Θεού.

Αυτή η σταγόνα θα αλλάξει τη ζωή μας, την κοινωνία μας και θα μας δώσει τη δυνατότητα να εγγράψουμε κι εμείς το όνομά μας, όπως εκείνος, όχι σε λίθινες πλάκες, αλλά στο βιβλίο του ουρανού, στην αιωνιότητα.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους του Κωσταραζίου.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: