Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Ξεκινά η Απογραφή ζωικού πληθυσμού εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων 2016


Aπό το τμήμα Κτηνιατρικής, της Διεύθυνσης Αγροτική Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση   όπου με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 8 παρ. Β. της ΚΥΑ 263493/27.07.2004, όπως τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ 134167/18.4.2011 (ΦΕΚ Β΄ 823) και άρθρο 9 της ΚΥΑ 297286/05.08.2005), κάθε υπεύθυνος εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων / χοίρων υποχρεωτικά κοινοποιεί την απογραφή των ζώων που κατέχει, στο Τμήμα Κτηνιατρικής, κάθε χρόνο.
H απογραφή διενεργείτε και κοινοποιείται:
για την περίπτωση των αιγοπροβάτων: από 1 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου.
και για την περίπτωση των χοίρων : από  1 Δεκεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου
  • Υποχρέωση υποβολής απογραφής έχουν όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι /χοιροτρόφοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους, ακόμη και αυτοί που τυχαίνει να μην κατέχουν ζωικό κεφάλαιο κατά την περίοδο της απογραφής.
  • Τα μητρώα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένα. Μητρώα με ελλιπή ενημέρωση δεν θα παραλαμβάνονται.
     Η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων είναι δυνατό να διενεργηθεί:
   (α) είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην οικεία κτηνιατρική αρχή, όπως συνέβαινε έως σήμερα,
   (β) είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που έχει τεθεί σε λειτουργία, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου/ χοιροτρόφου στην υπηρεσία μας. Η ψηφιακή υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2016 (για την απογραφή αιγοπροβάτων) και την1η Δεκεμβρίου 2016 (για την απογραφή χοίρων)  .
    Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των αιγοπροβατοτροφικών / χοίρων εκμεταλλεύσεων,  γίνεται:
  (α) μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr,
  (β) ακλουθώντας κατά βήμα τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί.
   Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει, επίσης, να γνωρίζει ότι:
  (α) κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχειών μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του,
  (β) το μητρώο της εκμετάλλευσης θα πρέπει να ενημερωθεί με τα απογραφικά στοιχεία, ανάλογα (η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του),
  (γ) ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων/χοίρων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην οικεία κτηνιατρική αρχή).
Για περισσότερες πληροφορίες:  Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας,  τμήμα Κτηνιατρικής, κα. Σμαράγδα Δημοπούλου, τηλ. 2467076023

Δεν υπάρχουν σχόλια: