Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Σάλος στον Δήμο Καστοριάς, διαψεύδεται η «εν-τιμή» πρόταση του Δημάρχου!

Σάλος στον Δήμο Καστοριάς, διαψεύδεται η «εν-τιμή» πρόταση του Δημάρχου!

Ως καταπέλτης ακούσθηκαν οι δηλώσεις 12.10.2016 του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, σε τηλεοπτικό σταθμό Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την επιμονή του Ανέστη Αγγελή, Δημάρχου Καστοριάς, που ισχυρίζονταν σθεναρά ότι δεν υπέγραψε το ειδικό μνημόνιο συνεργασίας, μαζί με τους υπόλοιπους Δημάρχους, αναφορικά με τα ανταποδοτικά έργα του ΤΑΡ στη Δυτική Μακεδονία με συγκεκριμένη πρόταση για τον Δήμο Καστοριάς. Διαψεύδεται απόλυτα, καθώς το ίδιο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο Πασχάλης Γκέτσιος, Δήμαρχος Νεστορίου Καστοριάς, αμφότεροι συμμετέχοντες στην επίμαχη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρου Καρυπίδη, επιδεικνύοντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο!
Η ώρα της αλήθειας έλαμψε μετά τις αποκαλύψεις τοπικών δημοσιογράφων, για τη συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Καστοριάς, σχετικά με το θέμα της υπογραφής του Δημάρχου της πόλης Ανέστη Αγγελή, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της 7.3.2016 για τα έργα του TAP. Παρά τις διαψεύσεις του κ. Αγγελή σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς 12.10.2016 τις συστάσεις και τις κατηγορίες για τα μέσα ενημέρωσης ότι δήθεν παραπληροφορούν, αποδεικνύεται περίτρανα από το ίδιο το κείμενο, που φέρει την υπογραφή του Ανέστη Αγγελή, παρουσία βεβαίως και άλλων Δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του προεδρεύοντος συνυπογράφοντος Περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς 12.10.2016 δεν έλειψαν οι εντάσεις για το μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης, ωστόσο η σοβαρή, τεκμηριωμένη και εν κατακλείδι αποδεδειγμένα αποκαλυπτική τοποθέτηση, του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Γεωργίου Πετκανά https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=D5V9QuUa17M έριξε φως στην υπόθεση και «αποκάλυψε» τον Δήμαρχο του οικείου Δήμου. Αφού ανέφερε εμπεριστατωμένα το ιστορικό ο κ. Πετκανάς, κατέληξε «κρίνεστε κ. Δήμαρχε γι’ αυτά που κάνετε και γι’ αυτά που δεν κάνετε, ευτυχώς όμως για τον τόπο, ο χρόνος ημερών Διοίκησης σας, άρχισε να μετρά αντίστροφα».
Παρ’ όλες τις καταγγελίες και αναφορές αυτές, ο «επιμένων» Δήμαρχος Καστοριάς και μέρος της πλειοψηφούσας Δημοτικής Παράταξης, θεώρησαν τις αναφορές ως προσβλητικές αιχμές, ότι δηλαδή δεν υπέγραψε ποτέ ο κ. Αγγελής μνημόνιο και πως θα πρέπει οι πάντες να …σωπάσουν. Κι επειδή το θράσος σε ορισμένους αιρετούς περισσεύει «απαγόρευσε» ο Δήμαρχος Καστοριάς, να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά περί υπογραφής του, κάτι το οποίο δυστυχώς για κείνον κατέπεσε, διαψεύσθηκε άμεσα και φανερώθηκε η όλη αλήθεια, με τις μαρτυρίες των κ.κ. Κεπαπτσόγλου και Γκέτσιου.
Η υπογραφή που μέχρι πρότινος διέψευδε ο Δήμαρχος Καστοριάς, αλλά την …έβαλε ίσως χωρίς να ενθυμείται, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο που συμφώνησαν οι πέντε Δήμαρχοι Δυτικής Μακεδονίας, προέκριναν 17 έργα προς την κοινοπραξία TAP αφήνοντας έξω από αυτά, θιγόμενους πολίτες και περιοχές διέλευσης του αγωγού, ενώ αντίθετα πρότεινε ο κ. Αγγελής για την Καστοριά, μελέτη ποσού 1.600.000 (!) για πολιτιστικό κέντρο, διχάζοντας την τοπική κοινωνία, αδικώντας βεβαίως τους κατοίκους της περιφέρειας του Δήμου Καστοριάς, παρακάμπτοντας ολοσχερώς την ισόρροπη ανάπτυξη.
Τα έργα που προτάθηκαν, συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν, από τους πέντε Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό να κατατεθούν προς έγκριση στην κοινοπραξία ΤΑΡ είναι:
  • Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σε θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου 1.000.000 δικαιούχος Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
  • Απόκτηση κοινόχρηστων χώρων και ανάπλαση κεντρικής πλατείας Άργους Ορεστικού 700.000 δικαιούχος Δήμος Άργους Ορεστικού.
  • Διαπλάτυνση, διαμόρφωση γέφυρας ρέματος «Γκιόλε» και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου Μηλίτσας, Αμπελοκήπων 300.000 δικαιούχος Δήμος Άργους Ορεστικού.
  • Ασφαλτόστρωση κεντρικών αγροτικών αρτηριών αγροκτημάτων Μηλίτσας και Αμπελοκήπων 200.000 δικαιούχος Δήμος Άργους Ορεστικού.
  • Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων περιοχής Δήμου Αμυνταίου 1.000.000 δικαιούχος Δήμος Αμυνταίου.
  • Διαχειριστικές μελέτες δασών στα όρια του Δήμου Νεστορίου 438.000 δικαιούχος Δήμος Νεστορίου.
  • Λαϊκή αγορά, εμποροπανήγυρις Μεσοποταμίας 100.000 δικαιούχος Δήμος Καστοριάς.
  • Πνευματικό, πολιτιστικό κέντρο Καστοριάς, συμμετοχή ΕΚΕ ΤΑΡ 2015-2019 - 1.600.000 δικαιούχος Δήμος Καστοριάς.
  • Αποκατάσταση αρχοντικού Παπατέρπου 140.000 δικαιούχος Δήμος Καστοριάς, ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.
  • Μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας τηλεθέρμανσης Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και περιαστικών οικισμών με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 102.000 δικαιούχος Δήμος Καστοριάς, Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ, ΑΝΚΟ.
  • Υποδομές ψυχαγωγίας και ανάδειξης του πολιτισμού και της δημιουργίας, συμμετοχή ΕΚΕ ΤΑΡ 2015-2019 - 1.300.000 δικαιούχος Δήμος Εορδαίας.
  • Ωρίμανση διοικητικών απαιτήσεων και τεχνικών διαδικασιών παροχής φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία 36.900 δικαιούχος Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ΕΚΕΤΑ, ΑΝΚΟ.
  • Ωρίμανση αναπτυξιακού σχεδιασμού 200.000 δικαιούχος Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  • Ίδρυση κέντρου διεπιστημονικής έρευνας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, αειφόρου ανάπτυξης και πολιτισμού 95.000 δικαιούχος Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
  • Χρηματοδότηση δράσεων εφαρμογής του σχεδίου διαχείρισης λίμνης Καστοριάς 210.000 δικαιούχος Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  • Κατάρτιση σχεδίων δράσης για την αειφόρο ενέργεια στους Δήμους Δυτικής Μακεδονίας, ένταξη των Δήμων στο «Σύμφωνο Δημάρχων» 95.000 δικαιούχος Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ΕΚΕΤΑ.
  • Εκπαίδευση και χορήγηση διαπίστευσης σε ηλεκτροσυγκολλητές, μηχανικούς ηλεκτροσυγκολλήσεων, επιθεωρητές ηλεκτροσυγκολλήσεων 100.000 δικαιούχος Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κοινοπραξία TAP.
  • Γενικό σύνολο: 7.616.900 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: