Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

21 Δεκεμβρίου 2012 – τέλος? ή καινούργια αρχή?

 

planets

Η ημερομηνία που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει το αγαπημένο θέμα εκπομπών και γενικών συζητήσεων. Ποικίλα σχόλια και διάφορες απόψεις επικρατούν ανάλογα.

Στις 21/12/2012 λοιπόν όπως είναι ήδη γνωστό από τον επιστημονικό κλάδο της αστρονομίας πρόκειται να συμβεί μια σύνοδος των πλανητών Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ήλιος και Σελήνη με την Γη. Το συγκεκριμένο γεγονός λοιπόν από πολλούς εξηγείται διαφορετικά. Το ημερολόγιο των Μάγια, το οποίο ήταν πολύ διαφορετικό από κάθε άλλο ημερολόγιο, σταματάει την συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς είχαν υπολογίσει πως μετά από 20 περιόδους των 68.302 ημερών υπάρχει αναστροφή μαγνητικού πεδίου. Και φυσικά οι Μάγια στο παρελθόν είχαν προβλέψει μέχρι και την παρακμή τους γύρω στο 620 μ.Χ όταν η έξαρση των μαγνητικών κηλίδων οδήγησε σε παρατεταμένη ξηρασία στην περιοχή τους αλλά και σε δραματική πτώση της ανθρώπινης γονιμότητας. Ο Νοστράδαμος το έχει προβλέψει σε προφητεία του, ο Ιωάννης στην αποκάλυψη όπως και πολλοί άλλοι. Η ΝΑΣΑ βέβαια δίνει μια διαφορετική εξήγηση, πως λόγω της συνόδου των πλανητών η γη θα δεχτεί για πρώτη φορά στην ιστορία της επίδραση ακτινοβολιών με άγνωστα αποτελέσματα. Και φυσικά εικάζεται πως δεν θα είναι κυριολεκτικό το τέλος του κόσμου αλλά όπως το γνώριζε μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα. Επίσης προκύπτει πως θα γίνει η αντιστροφή των πόλων της γης λόγω της διαφοράς των μαγνητικών πεδίων. Την ίδια ημερομηνία η εκλειπτική του ηλιακού μας συστήματος ευθυγραμμίζεται με αυτήν του Σείριου καθώς και συμβαίνει η μαθηματική θεωρία του Terence McKenna για το τέλος του χρόνου. Ας μην αναφερθούμε και στις άκρως ανατρεπτικές θεωρίες των Ολύμπιων που μιλούν για ασύλληπτες καταστάσεις σχετικά με τον άνθρωπο και τα μαγνητικά πεδία.

Όλα όμως τα παραπάνω δεν παύουν να είναι απλά θεωρίες διότι αν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν από πολύ παλιά μέχρι και στα πιο πρόσφατα γεγονότα θα καταλήξουμε πως πολλές προφητείες υπήρξαν οι οποίες τελικά δεν έγιναν πραγματικότητα. Μία πολύ γνωστή θεωρία που όλοι θυμόμαστε ήταν αυτή που προανήγγειλε το τέλος του κόσμου το 2000 όταν έγινε η αλλαγή της χιλιετίας το γνωστό σε όλους μας millennium. Όσα και να ειπώθηκαν τελικά απλά έγινε η αλλαγή της χιλιετίας και τίποτα παραπάνω. Και φυσικά στο παρελθόν πολλοί προφήτες έκαναν εικασίες για το τέλος του κόσμου αλλά μάταια. Όπως και κατά καιρούς οι προβλέψεις για διάφορους κομήτες ή πλανήτες που έμπαιναν στην τροχιά της γης και υπήρχε ο φόβος για ένα νέο Αρμαγγεδώνα ( ο πλανήτης που από κάποιους πιστεύεται πως κατά την πρόσκρουση του με τη γη εξαφάνισε τους δεινόσαυρους).

Το μόνο που μένει λοιπόν είναι η αναμονή της 21 Δεκεμβρίου του 2012. Αν είναι όντως το τέλος του κόσμου κυριολεκτικά ή το τέλος του παλιού κόσμου και η αρχή ενός νέου ελπιδοφόρου κόσμου. «θα δείξει» όπως λέμε στην απλή καθομιλουμένη.

(15/11/2008)

δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα “παρατηρητής” στις 26 Νοεμβρίου 2008 Αρ.Φ. 764

21 December 2012. END OR NEW HOME;

Δεν υπάρχουν σχόλια: