Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Εντοπισμός ναυαγίου βόρεια των Χανίων!

Κρήτη

 

 

Αμφορείς και άλλα αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος... εξαφανίζονται, χρόνο με τον χρόνο, από τον βυθό, επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Βυθού» Χάρης Καραβαράκης, με αφορμή τον εντοπισμό ενός ακόμη ναυαγίου σε θαλάσσια περιοχή βόρεια των Χανίων.
Αμφορείς και μία άγκυρα είναι τα πρώτα ευρήματα, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ναυάγιο. Τα ανακάλυψε το μέλος του Συλλόγου Φραγκίσκος Παπανικολάκης, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τα υπόλοιπα μέλη. Ακολούθησε καταδυτική αποστολή με τη συμμετοχή του κ. Παπανικολάκη, του αντιπροέδρου του Συλλόγου Βασίλη Σαμολαδά και των μελών Νεκτάριου Δελλή και Τζίνας Καραβαράκη, η οποία είναι και η φωτογράφος των «Φίλων του Βυθού».
«Στόχος ήταν να το δούμε, να το φωτογραφίσουμε και εν συνεχεία να ενημερώσουμε την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ώστε να αξιολογήσει και αν το θεωρεί σημαντικό να έρθει για τα περαιτέρω», επεσήμανε, μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα ο κ. Καραβαράκης.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι «βουτώντας στα σαράντα και πλέον μέτρα, εντοπίσαμε οξυπύθμενους αμφορείς, σπασμένους και ολόκληρους και λίγο πιο πέρα βρήκαμε μια άγκυρα, η οποία δεν ξέρουμε αν είναι από το ίδιο ναυάγιο ή άλλο μεταγενέστερο».
Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.goodnet.gr/index.php?id=13,41997,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια: